Iako je daleko najveći
103

Samo jedan klub za koji je igrao Ronaldo nije mu čestitao 39. rođendan

H. H.
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Jedan od najboljih nogometaša u historiji Cristiano Ronaldo danas slavi 39. rođendan, a među klubovima za koje je nastupao samo Real Madrid nije uputio čestitku Portugalcu.

Sporting, Manchester United, Juventus, Al Nassr i reprezentacija Portugala uputili su čestitke putem društvenih mreža, ali ne i Kraljevski klub.

Ronaldo je najbolji strijelac u historiji Real Madrida i najbolji je strijelac kluba svih vremena sa 451 golom, što je 119 pogodaka više od Benzeme koji je drugi najbolji strijelac Kraljevskog kluba ikada.

Ronaldo je s Realom osvojio 16 trofeja, od čega četiri Lige prvaka, a 2018. godine je za 100 miliona eura pojačao Juventus, nakon čega je još igrao za Manchester United s kojim je uoči Svjetskog prvenstva u Kataru raskinuo ugovor i prešao u Al Nassr.

Portugalac i sa 39 godina briljira i ove sezone je u dresu saudijskog Al-Nassra je u 25 utakmica postigao 24 gola uz 11 asistencija.

Sa 20 golova iz 18 utakmica u saudijskom prvenstvu je lider ispred mnogo mlađih vrhunskih strijelaca poput Sadija Manea, Karima Benzeme, Aleksandra Mitrovića...

O Ronaldovim postignućima tokom karijere je suvišno govoriti. Cristiano je u dosadašnjoj karijeri osvojio 33 klupska trofeja, Evropsko prvenstvo i Ligu nacija, a što se tiče individualnih priznanja posjeduje pet Zlatnih lopti, četiri Zlatne kopačke, najuspješniji je strijelac u Ligi prvaka i najuspješniji strijelac u historiji nogometa.