Marcello Lippi
0

"Samo italijanska reprezentacija me zanima"

Totalsport
Izbornik italijanskih nogometaša Marcello Lippi izjavio je da više nikada neće biti trener u nekome klubu, te je objasnio zašto je svojedobno odbio preuzimanje engleske reprezentacije.

Lippi je 2006. godine s Italijom postao svjetski prvak, nakon čega se povukao da bi prošle godine ponovno preuzeo omiljenu klupu. U međuvremenu je odbio nekoliko poslova, među kojima i izborničku funkciju u Gordom Albionu.

Budući da je viđen u društvu vodećih ljudi Juventusa počele su kružiti priče u kojima se spominjao njegov povratak u torinsku “staru damu”. Lippi ih kategorički odbacuje.

"Nikada više neću voditi jedan klub", tvrdi on.

"Nakon 2006. godine dobio sam mnogo ponuda za posao od stranih nogometnih saveza, svjetskih i europskih. Ne bih se izjašnjavao koji su to bili, ali reći ću da mi je to nezamislivo nakon što sam s Italijom postao svjetski prvak. Moj je san oduvijek bio voditi Italiju", istakao je Lippi.

Među onima koji su mu nudili posao bio je, tvrdi se, i Engleski nogometni savez (FA). Posao je prihvatio Fabio Capello.

"Razlika između nas je ta što sam ja osvojio svjetsko prvenstvo. Meni je nezamislivo da govorim nekim drugim nogometašima ono što sam pričao Italijanima kada smo bili u borbi za svjetsko zlato", objasnio je Lippi svoj potez.