Španski komentatori
0

Sammir može početi odbrojavati dane u HNL-u

Totalsport
Jorge Sammir
Jorge Sammir
Španski izvjestitelji zaljubili su se u Dinamovog brazilskog nogometaša Jorgea Sammira nakon što je 23-godišnji veznjak asistencijom i pogotkom potopio favorizirani Villarreal u Maksimiru (2-0).

Las Provincias, najeminentniji dnevnik na području Valenciane, regije u kojoj je smješten Villarreal, gradić od pedesetak hiljada stanovnika, posvetio je pravi mali ep naturaliziranom Hrvatu otkrivši pritom da je prije Dinama Sammir igrao za maleni brazilski klub Sao Caetano, iz kojeg je potekao i Villarrealov veznjak Marcos Senna.

"Jorge Sammir bio je igrač utakmice. Smatrao se dosad tek tehnički vještim igračem. U četvrtak je dokazao da je puno više od toga. Upravljao je utakmicom iz pozicije ofenzivnoga veznog igrača i nametao ritam igre svojoj ekipi. Zaslužan je i za oba postignuta gola domaćih nogometaša. Ukratko, bio je osnovni faktor Dinamove pobjede. Vidjeli smo puno talenta u njegovu malom tijelu," napisao je izvjestitelj Las Provincasa J. Monton poentiravši: "Brazilac s hrvatskim pasošem komotno može početi odbrojavati svoje preostale dane u Hrvatskoj nogometnoj ligi, koja ne zaslužuje igrača njegove klase."

Komentator valencijanskog sportskog dnevnika Super Deportea utakmicu je doživio kudikamo hladnije i realnije od kolege iz Las Provinciansa. U izvještaju je istaknuo da je "Dinamo neraspoložene Špance uništio kontrama", te da je "glavne konce Dinamove igre vodio Brazilac Sammir, igrač utakmice".