Sa samo 34 godine
73

Samir Nasri objavio kraj karijere: Pamtit ćemo ga najviše po "penalu" protiv Zmajeva

E. B.
Samir Nasri
Samir Nasri
Nekadašnji francuski reprezentativac Samir Nasri (34) je objavio da je završio karijeru.

Nasri je posljednji meč odigrao prije godinu i po u dresu Anderlechta, a nakon što mu je 1. jula 2020. godine istekao ugovor s belgijskim klubom bio je slobodan igrač.

Čitavu prošlu sezonu je propustio, a nakon što ni na početku ove nije pronašao klub, odlučio je okačiti kopačke o klin.

"Imao sam neke ponude iz Francuske, ali one me nisu zanimale. Čekao sam poziv Marseillea jer je to jedini klub za koji mogu igrati u Francuskoj. Kada poziv nije stigao, tada sam odlučio okončati karijeru", rekao je Nasri.

Nasri je prošao omladinsku školu Marseillea za koji je debitovao 2004. godine. Nakon četiri sezone prešao je u Arsenal, a potom u Manchester City. U Sevillu je otišao 2016. godine i jedna sezona u španskom klubu mu je bila posljednja u kojoj je igrao na vrhunskom nivou.

Sa 30 godina je postao član Antalyaspora i nakon samo 8 utakmica u dresu turskog kluba je dobio jednoipogodišnju suspenziju zbog dopinga iako on tvrdi da se radilo o vitaminima koje je uzimao jer je bio bolestan.

Kratko je 2019. igrao za West Ham nakon čega je uslijedila spomenuta kratka epizoda u Anderlechtu.

Ipak, on će zauvijek ostati u sjećanju svih Bosanaca i Hercegovaca po detalju iz susreta u Parizu 11. oktobra 2011. godine.

Naša reprezentacija je vodila rezultatom 1:0 i koračala je ka Euru 2012. godine, no u 78. minuti Nasri je pao nakon duela sa Emirom Spahićem, a sudija Craig Thomson je pokazao na penal.

Na usporenom snimku se jasno vidjelo da je Spahić napravio prekršaj van kaznenog prostora, a Nasri je izveo sporni penal i pogodio za konačnih 1:1 čime je Francuzima trasirao put ka Euru, a našu selekciju udaljio od njega.

To je bila jedna od posljednjih utakmica za Francusku s obzirom da se 2013. godine posvađao sa selektorom Didierom Deschampsom, te je završio karijeru sa 41 nastupom i 5 postignutih pogodaka.