Novi klub
21

Samir Memišević napustio Groningen, s kineskim klubom potpisao ugovor karijere

N. K.
Samir Memišević (Foto: FC Groningen)
Samir Memišević (Foto: FC Groningen)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Samir Memišević (26) danas je i zvanično napustio ekipu Groningena te će u nastavku karijere igrati za kineski klub Hebei CF, potvrdio je holandski klub.

Memišević je ove sezone odigrao 13 službenih utakmica za Groningen, a prošlo kolo je bio čak i kapiten svoje ekipe na utakmici protiv Venla. Otkako je u ljeto 2016. godine stigao u klub iz Radnika, Memišević je za Groningen upisao 107 nastupa. Postigao je devet pogodaka i zabilježio dvije asistencije.

Memišević može odmah preći u Hebei CF budući da je prijelazni rok u Kini još uvijek otvoren. Hebei je završio na 11. mjestu prošle sezone u kineskoj Super League. Inače, početak nove sezone je odgođen na neodređeno vrijeme zbog koronavirusa.

"Igrao je u Groningenu gotovo četiri sezone i Samir je dobro pridonio sportskim uspjesima kluba. Podnio je zahtjev za transferom u Kinu. Imao je ugovor još godinu i po, ali smo procijenili da je bolje za Groningen da sada napravimo transfer nego idućeg ljeta", rekao je tehnički direktor kluba Mark-Jan Fledderus.

Inače, Memišević je s novim klubom potpisao trogodišnji ugovor s opcijom produženja na još jednu godinu, a uslovi koji su dogovorili mogu se, kako saznajemo, porediti s onima kakve imaju nogometaši u najvećim evropskim klubovima.