Nakon pet mjeseci
645

Samir Cerić više nije predsjednik FK Željezničar

N. K.
Samir Cerić
Samir Cerić
Londonski biznismen Samir Cerić više nije predsjednik Fudbalskog kluba Željezničar. To je odluka koja je donesena na današnjoj redovnoj sjednici skupštine kluba s Grbavice, saznaje portal Klix.ba.
Cerić je izgubio povjerenje ljudi u klubu i skupštini, ali i armije navijača pa drugog rješenja nije bilo. Zajedno sa Cerićem izglasano je nepovjerenje i kompletnom Upravnom odboru na čijem je on čelu bio.

Za predsjednika je izabran krajem januara, a u nepunih pet mjeseci klub se pod njegovim mandatom srozao na najniže grane.

Zabilježeni su katastrofalni rezultati u Premijer lige BiH zbog kojih je Željo ostao i bez plasmana u evropska takmičenja, a ništa bolja nije ni finansijska i organizaciona situacija u klubu s Grbavice.

"Ne mislim da će moja pozicija i lokacija u Londonu predstavljati problem u operativnim stvarima, naprotiv mislim da moja lokacija i to što sam baziran u Londonu blizu investicija, blizu velikih kompanija koje mogu postati generalni sponzor Želje je velika prednost Željezničara danas. U potpredsjednika, gospodina Jasmina Badžaka, imam veliko povjerenje, ostvarili smo veoma kvalitetan odnos u kratkom vremenskom periodu i mislim da ćemo zajednički, timski puno toga uspjeti da ostvarimo na terenu u Sarajevu, a naravno s vremena na vrijeme ću biti prisutan lično i fizički u Sarajevom s ostatkom tima", rekao je, između ostalog, Cerić na početku mandata u kojem nikada nije došao u Sarajevo te je jasno da i to obećanje nije ispunio.

Inače, najbliži poziciji njegovog nasljednika je sadašnji član Upravnog odbora kluba Nazif Hasanbegović, koji je već uključen u sve procese u klubu.

Većih promjena moglo bi biti u Nadzornom odboru koji bi, kako saznaje portal Klix.ba, trebao biti pojačan novim imenima uspješnih biznismena koji su zainteresovani da poprave situaciju u organizaciji kluba.