Nogomet
52

Samir Bekrić napustio Mes Kerman, potpisao za iranski Fajr Sepasi

Piše: D. B.
Samir Bekrić
Samir Bekrić
Bivši igrač Željezničara, Samir Bekrić, napustio je Mes Kerman i potpisao ugovor sa Fajr Sepasijem, koji također nastupa u iranskoj IPL ligi. Bh. nogometaša je ovaj klub doveo na insistiranje trenera Mahmoudua Yavarija, koji je jedno vrijeme trenirao Bekrića u Mes Kermanu.

Bekrić je u razgovoru za Klix.ba potvrdio da je promijenio sredinu.

"Danas sam uspješno prošao ljekarski pregled i potpisao ugovor na godinu i po dana sa iranskim Fajr Sepasijem. U klub sam doveden na insistiranje legendarnog iranskog trenera Mahmouda Yavarija, koji je imao jednu želju, a to je da ja dođem i pridružim se njegovoj ekipi", izjavio je Bekrić.

U Mesu je proveo lijep period svoje karijere.

"Odlično sam se osjećao u Mesu, uživao sam zaista. Zahvalan sam svima u klubu, trenerima, saigračima i navijačima. Svi su mi bili velika podrška. Iz svog, sada već bivšeg kluba, nosim lijepe uspomene", kazao je Bekrić.

Prije nego potpisao ugovor sa Fajrom, Bekrić je pregovarao i sa jednim klubom iz Dubaija.

"Imao sam dvije ponude, dogovorio sam se s klubom iz Dubaija, ali me klub nije pustio. Međutim, dogovor sa Fajrom je postignut i zahvalan sam treneru Yavariju što je bio uporan u naumu da me dovede u klub. Cilj im je da opstanu u ligi i ja ću im pomoći u tome", kazao je bh. nogometaš.

Za kraj je komentarisao i uspjeh svog bivšeg kluba Željezničara, koji je danas nakon pobjede nad Vitezom zauzeo prvo mjesto na tabeli BHT Premijer lige.

"Nije to nikakvo iznenađenje. Željezničar je tamo gdje treba biti i nadam se da će ostati na prvom mjestu. Momcima držim fige", završio je Bekrić.

Fajr Sepasi je nakon 15 odigranih kola na pretposljednjem mjestu sa 13 osvojenih bodova, dok je Bekrićev bivši klub, Mes Kerman posljednji sa devet bodova.