|

Samardžija: Ne razumijem zašto je Izet rekao takve stvari o Džeki

Samardžija: Ne razumijem zašto je Izet rekao takve stvari o Džeki
32
Piše: J. Hadžiahmetović
8.2.2013. u 21:30
55
komentara
32

dijeljenja
Samardžija: Ne razumijem zašto je Izet rekao takve stvari o  Džeki Izet i Sead Hajrović
Nogometni FIFA agent Zoran Samardžija jedan je od najzaslužnijih ljudi za dosadašnje karijere braće Izeta i Seada Hajrovića. U razgovoru za portal Klix, bivši igrač Željezničara otkriva detalje iz prethodnih godina o nogometnim karijerama braće Hajrović.
Upravo zahvaljujući Samardžiji, mlađi Hajrović potpisao je za engleskog velikana Arsenala.

"Dobio je najbolji ugovor za mlade igrače u historiji Arsenala, čak bolji nego kad je Fabregas došao iz Barcelone. Kao mlad je bio veliki talenat i sa mladom reprezentacijom Švicarske je osvojio svjetsko nogometno prvenstvo. Mnogo je obećavao i ta povreda koljena ga je spriječila da postane bolji igrač", kaže Samardžija.

Međutim, tvrdi naš sagovornik, obojica su prije sedam mjeseci otišili od njega bez ikakvog razloga. Stariji Hajrović je, tvrdi, sa ocem otišao u klupske prostorije Grasshoppersa i produžio ugovor iako Samardžija ništa nije znao.

"Čitao samo ovo što je izjavio Izet Hajrović za Edina Džeku. Ne možeš takve stvari reći za jednog od najboljih napadača u Evropi. Koji je povod za to, stvarno ne znam", kaže Samardžija.

Izet Hajrović bio je, kaže Samardžija, na pripremama sa reprezentacijom BiH kad je imao 17 godina.

"Rekli su mi ti momci koji su bili sa njim da je Izet odlično igrao i dobar utisak ostavio. Selektor Zoran Bubalo je kazao kako Hajrović nije htio raditi na defanzivi što nije istina. Što se tiče nogometnog potencijala, on ga ima", kaže Zoran Samardžija.
Prijavi grešku


Komentari (55)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...