Uvijek aktuelna priča
28

Šamani skinuli kletvu zbog koje Guardiola nije mogao osvojiti Ligu prvaka, oglasio se i Yaya Toure

H. H.
Foto: Ilustracija / Twitter
Foto: Ilustracija / Twitter
Dimitri Seluk, bivši agent Yaya Tourea koji je 2016. rekao da je Pep Guardiola "ponizio" njegovog tadašnjeg klijenta, objavio je da je menadžer Manchester Cityja sada oslobođen "kletve koju su neki afrički šamani" bacili na njega.
Yaya Toure je, nakon odlaska iz Manchester Cityja 2018. godine, navodno prokleo Pepa Guardiolu, a njegov tadašnji agent je poručio da afrički šamani nikada neće dozvoliti da španski stručnjak osvoji Ligu prvaka zbog toga što se loše ponašao prema fantastičnom veznjaku.

"Zbog lošeg tretmana Yaya Touréa, Guardiola je okrenuo cijelu Afriku protiv njega, mnogi afrički navijači okrenuli su leđa Cityju i siguran sam da će mnogi afrički šamani spriječiti Guardiolu da osvoji Ligu prvaka u budućnosti. To će biti kao afričko prokletstvo za Guardiolu. Život će pokazati da li sam u pravu ili ne", rekao je Seluk, zbog čega je ova priča aktuelna iz godine u godinu.

Od tada je City bio nadomak osvajanja Lige prvaka, ali nikako nije mogao da dođe do trofeja, te su čak navijači Cityja u očaju zatražili da Toure povuče kletvu kako bi ekipa osvojila Ligu prvaka.

Pet godina kasnije Demitri Seluk je najavio kraj afričkog prokletstva koje Guardioli "nije dozvoljavalo" da osvoji Ligu prvaka.

"Želim da se izvinim zbog ovoga. Mislim da je vrijeme da se ova gorčina završi, i znam da se Yaya Touré osjeća isto jer želi samo uspjeh Cityju. Mogu reći da su šamani skinuli kletvu i da vjerujem da će City sa Pepom osvojiti Ligu prvaka", rekao je Demitri Seluk za Mirror.

"Imaju dobre šanse da ga osvoje ove godine. Ali šta god da se desi, sigurno će ga osvojiti u naredne tri godine", prognozirao je agent.

Nakon svega, oglasio se i Yaya Touré, koji ne želi da se njegovo ime povezuje s pričom o kletvi.

"Mog bivšeg agenta mediji citiraju o 'prokletstvu'. Molim vas, nemojte me povezivati ​​sa ovim besmislenim i lijenim stereotipima o afričkim kletvama", objavio je 39-godišnji bivši igrač na Twitteru.

"Ovaj čovjek me ni na koji način ne predstavlja. Širenje ovih stereotipa je štetno," poručio je Yaya Touré.

Podsjetimo, Manchester City večeras od 21 sat igra prvi polufinalni susret Lige prvaka protiv Reala u Madridu.