Engleski menadžer
10

Sam Allardyce se povukao iz nogometa

Klix.ba
Sam Allardyce (Foto: EPA)
Sam Allardyce (Foto: EPA)
Engleski nogometni stručnjak Sam Allardyce je saopćio da odlazi u penziju.

Allardyce je informisao Crystal Palace o svojoj odluci da napusti klub i da ode u penziju, tako da će njegov posao u Eaglesima biti i posljednji u njegovoj karijeri.

Dodao je da njegova odluka nije rezultat navodnih nesuglasica s upravom kluba, nego njegove želje da se oslobodi pritiska pod kojim se nalaze menadžeri u Premiershipu, kao i da provodi više vremena s porodicom.

"Ovo je bila teška odluka s jedne strane, ali jednostavna s druge. Zauvijek ću biti zahvalan Crystal Palaceu i Steveu Parishu što su mi dali priliku da odem podignute glave nakon što sam pomogao klubu da ostane u Premiershipu. Osim toga, dali su mi šansu da ponovo izgradim svoju reputaciju nakon onoga što se dogodilo s reprezentacijom Engleske. Osjećao sam da mi je potrebna još jedna šansa u Premiershipu te da pomognem nekome da nešto postigne. Palace mi je dao šansu za rehabilitaciju, pa je zbog toga teško otići. Mislim da klub ide u pravom smjeru sa svojom upravom, odličnom ekipom i jednim od najstrastvenijih navijača. Bila je privilegija raditi ovdje pet mjeseci. No, dođe vrijeme kad trebate odlučiti u kojem smjeru želite da vaš život ide, to je bio jednostavniji dio za mene. Želim uživati u životu dok sam još relativno mlad i zdrav da uradim sve ono što želim, da putujem, provodim vrijeme s porodicom i unucima bez ogromnog pritiska koji nosi posao menadžera. Ovo je pravo vrijeme za mene, nemam ambicija za drugi posao, nego samo da uživam u stvarima u kojima ne možete uživati kada konstantno imate obaveze. Parish je bio korektan tokom razgovora, znam da sam ga šokirao, ali je naš razgovor bio civilizovan. Ovo ne radim zbog transfera, finansija i slično, ovu odluku smatram ispravnom za sebe i svoju porodicu. Hvala svima na porukama podrške. Posao će mi nedostajati, ali zbog odluke neću žaliti", napisao je Allardyce u oproštajnom pismu.