Ne prestaju
0

Salzburg nastavlja ismijavati United, za talenta bh. porijekla sada traže milijardu i maskotu

D. P.
Šeško je već na meti brojnih evropskih velikana (Foto: Twitter)
Šeško je već na meti brojnih evropskih velikana (Foto: Twitter)
Austrijski klub RB Salzburg nastavio je ismijavati Manchester United na društvenim mrežama nakon što se engleski velikan uključio u borbu za Benjamina Šešku.
Mladi napadač (19) porijeklom iz Doboja jedan je od najvećih talenata na svijetu i tako je privukao interes nogometnih velikana u Evropi. Paolo Maldini je razgovarao s menadžerima tokom boravka u Austriji o eventualnom prelasku u Milan, a prvi konkretan potez uradio je United.

Međutim, još uvijek nema ništa od prelaska slovenačkog reprezentativca na Old Trafford. Prije nekoliko dana iz Salzburga su se našalili na račun Uniteda, pa su na društvenim mrežama objavili kako traže 300 miliona i Brunu Fernandesa.

Taj tvit je izazvao brojne pozitivne reakcije pa su u Salzburgu odlučili da nema potrebe stati s tim pristupom. Sada traže još više novca za Benjamina Šešku.

"Ažuriranje: Sada želimo milijardu, Brunu i Freda the Reda", navodi se na zvaničnoj stranici RB Salzburga. Za neupućene, Fred the Red je čuvena maskota Manchester Uniteda.

Šeško, nogometaš porijeklom iz naše zemlje, ima ugovor sa Salzburgom do 2026. godine, ali će teško ostati u klubu do tog trenutka. U Salzburgu su u nekoliko navrata naglasili da u Šeški imaju većeg talenta nego što je to Erling Haaland bio, dok je bio na toj adresi.