Novo pojačanje
104

Salko Jazvin novi igrač Čelika: Ovaj klub zaslužuje biti u vrhu Premijer lige BiH

Klix.ba/FENA
Salko Jazvin
Salko Jazvin
Zenički Čelik je dobio novo pojačanje a to je Salko Jazvin.

Jazvin je stigao iz FK Tuzla City, a potpisao je ugovor na dvije godine. Radi se o igraču koji može igrati na poziciji desnog krila i npadača, ima 25 godina, a prethodno je bio član Zrinjskog, Dunajske Strede Čapljine te mlađih ekipa Željezničara i Veleža.

"Prošle sam sezone igrao za Slogu iz Siminog Hana, s kojom sam ispunio cilj i plasirao se u Premijer ligu BiH. Nije došlo do nastavka saradnje i sporazumno smo se razišli. Stigao je poziv iz Čelika, drago mi je da smo se dogovorili o uslovima i što ću potpisati ugovor, jer Čelik je veliki klub i zaslužuje da bude u vrhu Premijer lige BiH", kaže Jazvin.

Dolaskom Jazvina nije zaključena lista pojačanja na Bilinom Polju, gdje u utorak očekuju i dolazak Bojana Regoje, iskusnog stopera koji je već nosio dres Čelika.

Čelik se rastao s golmanom Matejom Markovićem, kojem je istekao ugovor, ali zeničkom klubu pripada naknada za treniranje. Marković će karijeru nastaviti u Krupi na Vrbasu, koja je upravo ovog vikenda i prvi rival Čelika u novoj sezoni. Čelik u 1. kolu gostuje kod Krupe.