PL BiH u futsalu
5

Salines nadigrao Mostarce, Centar ubjedljiv protiv Tanga

F. Z.
Premijer futsal liga BiH (Foto: I. Š./Klix.ba)
Premijer futsal liga BiH (Foto: I. Š./Klix.ba)
Posljednje kolo jesenjeg dijela polusezone futsal Premijer lige BiH donijelo je derbi meč između FC Salinesa i FC Mostar SG Staklograd, a pobjeda je na kraju otišla Tuzlacima, koji su pred punim Mejdanom rezultatom 5:2 nadigrali aktuelne prvake.

Raspoložen za igru bio je nekadašnji igrač Mostara, a sada Salinesa Nermin Kahvedžić, koji je postigao dva pogotka, te upisao asistenciju, s tim što je njegov pogodak petom pravo remek-djelo.

Sa ovom pobjedom, Salines je ostao treći na tabeli, a zanimljivo je spomenuti da su slavili u duelima protiv prvog i drugog na tabeli, ali da se nalaze ipak iza njih.

A ispred njih je FC Centar ZAMM mC, koji je u Skenderiji, sa ubjedljivih 7:2 nadigrao komšije iz Istočnog Sarajeva – KMF Tango.

Već nakon prvog poluvremena bilo je jasno da će pobjeda pripasti Centru. Omerhodžić, Handžić i Sipović postigli su po pogodak za ubjedljivih 3:0, a nastavak je donio nove pogotke. Još jednom se u listu strijelaca upisao Omerhodžić, a pogodili su još i Hodžić, Hršumović i Mujezinović, koji je ujedno postigao i svoj prvijenac u ovoj sezoni.

Za goste je oba puta pogodio kapiten Slobodan Elez, koji je, uz golmana Bahrudina Omerbegovića, bio i jedini raspoložen za igru kod Tanga.

Centar je, za razliku od Salinesa, izgubio oba derbija, ali je uspio pobijediti sve ostale i zasluženo se nalazi na drugom mjestu, sa bodom zaostatka za Mostarcima, a bodom više od Tuzlaka.

Upravo će ova trojka i odlučivati o prva tri mjesta na tabeli, s obzirom na to da su se izdvojili na vrhu tabele.

Mostar, naime, ima 22 boda, Centar 21, a Salines 20, a najbliži njima je Brotnjo sa 13, kojeg večeras očekuje gostujuća utakmica protiv Zrinjskog, dok je na petom mjestu Sloga, koja je na gostujućem terenu doživjela neočekivan poraz od MNK Seljaka iz Livna.

Na kraju je bilo 8:4 za Livnjake, koje je do pobjede predvodio Ante Semren, sa četiri postignuta pogotka.

Zanimljivo je pogledati i tabelu od šestog do 10. mjesta, s obzirom na to da se pet ekipa nalazi unutar četiri boda. Šesta Kaskada, naime, ima osam bodova, a posljednji Tango – četiri.

Kada je u pitanju individualni učinak na kraju polusezone, na iznenađenje svih, listu strijelaca predvodi Ibrahim Hršumović iz FC Centar ZAMM mC, kojem je ovo prva sezona u Premijer ligi.

Hršumović je postigao 15 pogodaka, a uspio je izboriti i poziv u reprezentaciju BiH. Odmah iza njega nalazi se kapiten aktuelnih prvaka Mario Aladžić, sa pogotkom manje.

Amel Handžić i Nermin Kahvedžić, postigli su po 13 golova u devet utakmica, a po 11 puta mrežu su pogađali Zvonimir Ćavar, Nedžad Hodžić, Srđan Ivanković i Marin Suton.

Zanimljivo je da je trojac Centra - Hršumović, Handžić, Hodžić (trio H), od 52 pogotka ovog tima, zajedno postigao čak 39 pogodaka.