"Ostavili su ga u hotelu"
31

Salin menadžer otkrio nevjerovatne detalje: Čelnike Cardiffa nije bilo briga za Emiliana

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Smrt nogometaša Emiliana Sale prošlog mjeseca uzdrmala je čitav svijet, a prve osobe koje su progovorile javno o okolnostima do kojih je došlo do avionske nesreće su Salin menadžer Mark McKay i njegov otac Willie.

Willie McKay je dogovorio Salin let avionom u kojem je poginuo zajedno sa pilotom Davidom Ibbotsonom, a on ističe kako čelnici Cardiffa žele zataškati istinu o ovom slučaju.

Cardiff je ranije na službenim stranicama objavio kako je "klub želio organizovati Salin let do Nantesa kako bi se pozdravio sa bivšim saigračima, ali da je on to odbio i privatno organizovao odlazak u Francusku". McKay je te navode odbacio.

"Čelnike Cardiffa nije bilo briga za Emiliana. Došao je, potpisao ugovor i nakon toga su ga ostavili samog u hotelskoj sobi. Morao se sam snalaziti za prevoz do Nantesa i nazad", izjavio je Willie McKay.

Njegov sin Mark je posebno potresen cijelom situacijom.

"Volio bih da nikada nisam otišao pogledati Emilianovu utakmicu. Volio bih da ga nikada nisam upoznao, možda do ovoga ne bi došlo", rekao je Mark i potom nastavio:

"Nikoga u Cardiffu nije bilo briga za Emiliana. Moj otac je kontaktirao Davida Hendersona, pilota koji godinama vozi najveće svjetske nogometne zvijezde, i zamolio ga da Salu preveze do Nantesa i nazad u Cardiff. Kupe igrača za 17 miliona eura i ostave ga samog u hotelu da se snalazi kako zna i umije. Sveukupno, čelnici Cardiffa su se osramotili i nastavljaju se sramotiti", poručio je Mark McKay.