Goal.com
0

Salihović, Misimović i Džeko u idealnoj ekipi Bundeslige

Totalsport
Nogometni portal Goal.com izabrao je najbolju ekipu Bundeslige, u koju je, uz velike komplimente, uvrstio i tri bosanskohercegovačka reprezentativca.

Goal.com se odlučio za formaciju 3-4-3, vjerojatno zbog činjenice da se baš u Bundesligi igra najofenzivniji nogomet od svih najboljih europskih liga.

Najbolji golman Bundeslige po Goal.comu je Robert Enke iz Hannovera, a uz hrvatskog reprezentativca i braniča Herte Josipa Šimunića, u odbranu su još uvršteni Philipp Lahm iz Bayerna i Benedikt Höwedes iz Schalkea.

U srednjem redu su dva bosanskohercegovačka reprezentativca, Sejad Salihović iz Hoffenheima i Zvjezdan Misimović iz Wolfsburga. Uz njih, uvršteni su još Franck Ribery iz Bayerna i Renato Augusto iz Bayera.

Budući da je Wolfsburg pred osvajanjem svog povijesnog, prvog naslova prvaka, te da je najefikasnija ekipa lige sa 75 golova uoči zadnjeg, 34. kola, logično je da mjesta u napadu zauzimaju dvojica njegovih klasnih igrača, još jedan bh. reprezentativac Edin Džeko i Brazilac Grafite. Uz njih, mjesto u napadu prema Goal.comu zaslužuje i Stuttgartov golgeter Mario Gomez.

Idealna ekipa Bundeslige po Goal.comu:

Enke - Höwedes, Šimunić, Lahm - Salihović, Renato Augusto, Misimović, Ribery - Džeko, Grafite, Gomez