Polemika oko suđenja
26

Salihamidžićeva izjava gotovo do suza nasmijala Magatha, čuveni trener nije viđen u ovakvom izdanju

H. H.
Felix Magath (Foto: Screenshot)
Felix Magath (Foto: Screenshot)
Legendarni njemački trener Felix Magath (69) vjerovatno nikada prije nije viđen tako nasmijan, kao što je bio u intervjuu za Sky kada je reagovao na izjavu sportskog direktora Bayerna Hasana Salihamidžića (46) da će minhenski klub biti u nepovoljnijem položaju zbog VAR-a.

Magathu je toliko bila smiješna ta Bracina konstatacija, da je čak morao brisati suzu od smijeha, a na pitanje voditelja da li dijeli mišljenje s Hasanom, još glasnije se nasmijao.

"Ne baš", kazao je ironično Magath, koji je poznat po čeličnoj disciplini i kao veoma ozbiljna ličnost, tako da su ovakvi trenuci pravi raritet u njegovoj karijeri.

"Bila bi novost da postoji takva atmosfera oko Bayerna. Igrao sam protiv Bayerna sa svojim timovima dovoljno često. Čudno, nikad nisam imao osjećaj da smo imali veliku podršku od sudija", rekao je potom u ozbiljnom tonu.

U porazu u Gladbachu (2:3), Bayernov defanzivac Dayot Upamecano (24) isključen je u ranoj fazi zbog sumjivog prekršaja, zbog čega su u Bayernu bili vidno nezadovoljni.

U fokusu kritika ponovo je bio VAR i sudija Tobias Welz (45), a Salihamidžić je tada rekao:

"To je frustrirajuće za sve nas. Mislim da smo bili u malo nepovoljnijem položaju u proteklih nekoliko sedmica."

Magath očigledno vidi stvari malo drugačije, a do kraja bundesligaške sezone Bayern će voditi veliku borbu za titulu sa Borussijom Dortmund i Union Berlinom.