Amaterski potez
6

Salihamidžićev bijes prema Gnabryju ima duboku pozadinu, ostao je na "nišanu" uprkos izvinjenju

H. H.
Serge Gnabry i Hasan Salihamidžić (Foto: Twitter)
Serge Gnabry i Hasan Salihamidžić (Foto: Twitter)
Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić žestoko je kritikovao napadača Sergea Gnabryja zbog njegove, kako je naveo, amaterske posjete Paris Fashion Weeku za vrijeme prvenstva, a njamački mediji objavili su da je pozadina sukoba mnogo dublja, s obzirom da je Nijemac i ranije pravio probleme.
Gnabry je otputovao u Pariz nakon remija Bayerna (1:1) u gostima s Leipzigom u petak, podijelivši fotografije putovanja na društvenim mrežama, a Salihamidžić je reagovao nakon što je Bayern u utorak ponovo remizirao (1:1) na svom terenu protiv Koelna.

"To je amaterski. To je upravo ono što Bayern Minhen nije, brčkanje negdje kada imate slobodan dan", prokomentarisao je i nagovijestio da bi se bivši nogometaš Arsenala mogao suočiti s posljedicama.

"Slobodan dan je za odmor kako biste u sljedećoj utakmici mogli nagaziti na gas. O tome ćemo sigurno razgovarati. Naravno da o tome treba razgovarati", dodao je popularni Braco.

Ipak, razgovor između njih dvojice u srijedu nije ništa promijenio suštinski i Gnabry ostaje na nišanu Hasana Salihamidžića uprkos izvinjenju, prenosi ran.de.

Gnabryjevo ponašanje već duže vrijeme u bavarskom klubu izaziva nemire.

Polazna tačka su, između ostalog, bili pregovori o produženju ugovora do 2026. godine, prije godinu dana. Gnabry je tražio značajno povećanje plate i želio je 19 miliona eura. Cifre u kojima se kreću apsolutni lideri kao što su Manuel Neuer, Thomas Müller i Joshua Kimmich.

Ono što se odgovornima za Bayern nije svidjelo je i činjenica daje Gnabry ozbiljno koketirao s besplatnim transferom iz Bayerna.

U redovima Bayerna su ovo vidjeli kao pokušaj Gnabryja da osigura veliku naknadu potencijalnog novog kluba, ali kada je shvatio da stvari ne idu u željenom smjeru, popustio je i potpisao novi ugovor do 2026. godine.

Međutim, nogometaš rođen u Stuttgartu svojim igrama nije uzvratio povjerenje i dodatno je naljutio trenera Juliana Nagelsmanna, generalnog direktora Olivera Kahna i sportskog direktora Hasana Salihamidžića.

Salihamidžić je više puta pozivao Gnabryja na razgovore i pokušao mu je sugerisati kako da poboljša svoje performanse, te se ispostavilo da je imao dobar osjećaj kada ga je u prošlosti kritikovao na suptilan način.

Trenutni razvoj događaja dokazuje da je bio u pravu, jer Gnabry ostavlja utisak igrača kojeg treba "držati na relativno kratkoj uzici". Jer, kako prenosi Sport1, nekoliko igrača Bayerna dobilo je poziv za pomenuti Fashion Week. Svi su odustali - samo ne Gnabry...

Salihamidžić će stoga nastaviti budno pratiti Gnabryja, čije ponašanje sigurno neće još dugo trpiti u Minhenu.