Podrška treneru
7

Salihamidžić zadovoljan: Svaki igrač želi uvjeriti Heynckesa da zaslužuje minutažu

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Sportski direktor Bayerna i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Hasan Salihamidžić zadovoljan je promjenama koje je Jupp Heynckes donio u ekipu Bayerna te istakao da je atmosfera u ekipi puno bolja.

Podsjećamo, njemački klub nedavno je uručio otkaz Carlu Ancelottiju nakon loših rezultata Bayerna, a na njegovo mjesto došao je 72-godišnji stručnjak koji je u prošlosti s velikim uspjehom predvodio aktuelnog prvaka Njemačke.

Bayern je pod Heynckesovim vodstvom odigrao dvije utakmice u Bundesligi i jednu u okviru grupne faze Lige prvaka u kojima je upisao sve pobjede, a u posljednjem meču slavili su protiv Leipziga nakon boljeg izvođenja penala u okviru Kupa Njemačke.

"Intenzitet treninga je povećan, a igrači se već polako uklapaju u sistem igre koji trener traži od njih. Svaki od igrača želi uvjeriti Heynckesa da zaslužuje svoje mjesto u prvoj ekipi, a to se može vidjeti zalaganjem na utakmicama", istakao je Salihamidžić.

U sljedećem kolu Bayern očekuje domaći meč protiv Leipziga, a nakon toga i gostujući meč protiv Celtica u okviru Lige prvaka.