Sane na meti
8

Salihamidžić u Engleskoj pregovarao o najskupljem transferu u historiji Bayerna

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Njemački Bild objavio je informaciju da je sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić prošle sedmice putovao u Englesku gdje je prema svemu sudeći pokušao dogovoriti najveći transfer u historiji njemačkog kluba - prelazak Leroyja Sanea iz Manchester Cityja.

Sane je trenutno povrijeđen i nije na raspolaganju menadžeru Građana Pepu Guardioli, što ostavlja prostora i klubu i igraču da bez prevelikog pritiska razgovaraju na temu povratka Nijemca u Bundesligu, a ovaj transfer još ljetos je bio jako blizu realizacije, no na kraju se nije dogodio.

Prve informacije govore da je Salihamidžić tražio najbolji mogući način na koji bi se transfer mogao realizovati, a navodno bi Bayern mogao uključiti i svog krilnog napadača Kingsleyja Comana kao dio dogovora s obzirom na to da Guardiola ima visoko mišljenje o njemu.

Ukoliko bi Coman bio uključen u ovaj transfer, onda bi Bayern za znatno manji novac mogao dobiti Sanea, ali ukoliko minhenski klub ne odluči uključiti krilnog igrača iz Francuske, onda bi Sane mogao postati najskuplji igrač Bayerna u historiji.

Podsjećamo, Bavarci su ljetos kupili Lucasa Hernandeza iz Atletico Madrida za 80 miliona eura, što je najveći transfer u historiji kluba, a Sane po punoj cijeni sigurno bi bio znatno skuplji od te cifre, što bi ga učinilo najskupljim igračem.

Bayern bi taj rekord mogao srušiti i ukoliko otkupi Philippea Coutinhoa iz Barcelone, ali transfer Sanea bi se mogao obaviti već u januaru naredne godine.

Popularni Brazzo će od 1. jula 2020. godine biti član Uprave minhenskog Bayerna, a šef će mu biti legendarni Karl-Heinz Rummenigge.