U poznatom restoranu
0

Salihamidžić se okušao u ulozi kuhara, goste oduševio mediteranskim menijem

E. K.
Hasan Salihamidžić se okušao u ulozi kuhara (Foto: Twitter)
Hasan Salihamidžić u ulozi kuhara (Foto: Twitter)
Nekadašnji sportski direktor minhenskog Bayerna Hasan Salihamidžić pokazao je da ne zna samo da igra nogomet već je u Wiesbadenu kao kuhar amater iznenadio sve.

Restoran Pescaletta na Rheinstrasse je imao specijalnog gosta i to u liku bivšeg bosanskohercegovačkog reprezentativca Hasana Salihamidžića.

Višestrukog šampiona Njemačke i osvajača Lige prvaka je u goste pozvao Michael Schramm, a Brazzo je trebao kuhati za večernje goste.

Mnogi su se pitali šta zapravo Salihamidžić radi u kuhinji, a na pojašnjenje se nije dugo čekalo budući da je večer pripremljena u čast poslovanja dvije istaknute ličnosti.

Na početku večere Michael Schramm je iznenadio sve i istakao da mu je partner Hasan Salihamidžić koga poznaje duže od 25 godina, još od Brazzinog igranja u HSV-u.

Stručnjak za finansije i bivši nogometaš uvijek imaju šta da kažu jedni drugima, a tako je bilo i u ponedjeljak navečer u restoranu Pescaletta.

Salihamidžić je preuzeo kuhinju na jednu noć u Pescaletti te je mediteranskim menijem oduševio goste. Pripremio im je pečenu grdobinu sa rižotom od šafrana i spanaćem, a za deset je napravio toplu čokoladnu tortu sa malinama čime je zaokružio doživljaj okusa i ostavio goste da uživaju u kulinarskim specijalitetima.