Sane ili Dembele
27

Salihamidžić ruši rekord kluba i Kovaču dovodi prijeko potrebnog igrača u napadu

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić čini sve kako bi treneru Niki Kovaču osigurao što je moguće snažniji tim za narednu sezonu, a glavno pojačanje Bavaraca će biti na krilnoj poziciji.

Njemački mediji pišu da Bayern već mjesecima pokušava dovesti Leroyja Sanea iz Manchester Cityja, no posljednjih dana pojavila se informacija da Građani neće prodati ovog mladog igrača te da je on lično odlučio ostati u klubu.

Sane je navodno velika želja i igrača Bayerna koji igraju za reprezentaciju Njemačke i koji su upoznati o njegovim kvalitetima, a ukoliko taj transfer propadne, Hasan Salihamidžić spreman je dovesti drugu mladu zvijezdu na krilnu poziciju.

Prema pisanju španskih i njemačkih medija, Bayern je posljednjih dana pokazao veliko interesovanje za napadača Barcelone Ousmanea Dembelea koji se u dresu Borussije Dortmund već dokazao u Bundesligi, a ni sam Kovač ne bi imao nikakvih problema da jednog ovakvog igrača dobije na krilnoj poziciji.

Dembele bi mogao biti i dio dogovora između Barcelone i PSG-a u vezi s transferom Neymara u katalonski klub, no svakako da bi čelnici Blaugrane prije sačekali neku unosnu ponudu Bayerna što u ovom ljetnom prijelaznom roku ne bi trebao biti problem.

Bavarci su ostali bez Riberyja i Robbena na krilnim pozicijama, a klub je pokazao spremnost da uloži u nova pojačanja pa je tako platio 80 miliona eura za Lucasa Hernandesa iz Atletico Madrida, što je najskuplji transfer u historiji kluba.