Nije štedio riječi
19

Salihamidžić "poludio" zbog odlaska nogometaša Bayerna na Paris Fashion Week

D. Be.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić žestoko je kritikovao napadača Sergea Gnabryja zbog njegove, kako je naveo, amaterske posjete Paris Fashion Weeku za vrijeme prvenstva.

Gnabry je otputovao u Pariz nakon remija Bayerna (1:1) u gostima s Leipzigom u petak, podijelivši slike putovanja na društvenim mrežama, a Salihamidžić je reagovao nakon što je Bayern u utorak ponovo remizirao (1-1) na svom terenu protiv Kelna.

Gnabry je isključen na poluvremenu, a trener Julian Nagelsmann rekao je nakon meča da želi u tim unijeti "dašak svježeg zraka".

Gnabry, očito, jako voli modne događaje
Gnabry, očito, jako voli modne događaje

Salihamidžić je kasnije sugerirao da njemački napadač nije bio u potpunosti fokusiran.

"To je amaterski. To je upravo ono što Bayern Minhen nije, brčkanje negdje kada imate slobodan dan", prokomentarisao je i nagovijestio da bi se bivši napadač Arsenala mogao suočiti s posljedicama.

“Slobodan dan je za odmor kako biste u sljedećoj utakmici mogli nagaziti na gas. O tome ćemo sigurno razgovarati u srijedu. Naravno da o tome treba razgovarati", dodao je popularni Braco.

27-godišnji Gnabry je već bio kritikovan u njemačkim medijima.

Govoreći u ponedjeljak, Nagelsmann je rekao da napadač nije prekršio nijedno pravilo, ali da je morao "dati pravi odgovor (na kritike) na terenu".

Gnabry dijelio fotografije na Instagramu
Gnabry dijelio fotografije na Instagramu

Salihamidžić je sinoć rekao da 11. uzastopna titula Bayerna dovedena u pitanje i da je krajnje vrijeme da se to i shvati u ekipi.

Bayern je nakon 17 odigranih kola prvi sa 36 bodova i ima četiri boda više od Leipziga i šest od Frankfurta, Union Berlina i Freiburga.