Želi ga i Real
21

Salihamidžić održao tajni sastanak, Bayern favorit za dovođenje mlade zvijezde

H. H.
Salihamidžić je razgovarao sa Upamecanovim agentima (Foto: EPA-EFE)
Salihamidžić je razgovarao sa Upamecanovim agentima (Foto: EPA-EFE)
Dayot Upamecano je glavna meta Bayerna za ljetni prelazni rok, a kako piše njemački Bild proteklog četvrtka održao se tajni sastanak predstavnika nogometaša Leipziga Volkera Strutha i Sasche Breese i sportskog direktora Bayerna Hasana Salihamidžića.

Kako tvrdi isti izvor, Bayern je sada u prednosti ispred Reala za potpis mladog francuskog stopera koji je sjajnim igrama u Leipzigu privukao pažnju najvećih evropskih klubova.

Dvadesetdvogodišnji defanzivac produžio je prošlog ljeta ugovor s Leipzigom, ali u ugovoru postoji klauzula prema kojoj za 43 miliona eura može promijeniti sredinu.

"Igrač će ostati u Leipzigu, barem, do kraja sezone. Jasno je da ćemo se pozabaviti tim pitanjem kasnije", priznao je je Karl-Heinz Rummenigge, predsjednik Izvršnog odbora aktuelnog šampiona Evrope.

Struth i Breese imaju odličan odnos s Real Madridom preko svog klijenta Tonija Kroosa i sigurno je da ni Kraljevi nisu rekli posljednju riječ, ali Bayernu je potrebna zamjena za Davida Alabu koji će vjerovatno preći u Real i Bavarci će učiniti sve da angažuju perspektivnog Francuza.