Jasan stav kluba
123

Salihamidžić o situaciji u Bayernu: Svi se trebamo vakcinisati protiv koronavirusa

K. H.
Hasan Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Hasan Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Direktor Bayerna Hasan Salihamidžić kaže da će se svi igrači Bayerna, prije ili kasnije, morati vakcinisati protiv koronavirusa i da je to jedini način da se prevaziđe panedmija.

Brojni mediji u Njemačkoj pišu o igraču Bayerna Joshuai Kimmichu koji je u kratkom periodu drugi put morao u izolaciju jer je bio u direktnom kontaktu s osobom koja je zaražena koronavirusom, a s tim u vezi oglasio se i Salihamidžić uoči utakmice Bayerna protiv Augsburga.

"Moramo se nositi sa situacijom i izvući najbolje iz nje što možemo. Naravno, moj stav i stav kluba je da se svi trebamo vakcinisati jer je to jedini izlaz iz pandemije, no moramo prihvatiti da to ne vide svi tako. Situacija je teška", rekao je Salihamidžić i nastavio:

"Prihvatit ćemo odluku vlasti, a svi moramo poštivati zakone ove države."

Što se tiče Bayerna, tamo su trenutno zaraženi hrvatski nogometaš Josip Stanišić i Niklas Sule.

U Njemačkoj se odavno raspravlja o tome da svi profesionalni nogometaši moraju ili preboljeti koronavirus ili se vakcinisati, a Salihamidžić je rekao da će klub prihvatiti tu odluku.

Podsjećamo, ranije je Kimmich rekao da bi više volio sačekati dugoročna istraživanja o vakcini protiv koronavirusa i da to uopšte ne znači da se u budućnosti neće vakcinisati.