Kobni gubitak licence
1.3k

Šale na račun Željezničara hit na internetu: Evropa desno, Grbavica lijevo

Klix.ba
FK Željezničar iza sebe ima sezonu koju želi što prije zaboraviti, a loša situacija je kulminirala kada je klubu s Grbavice uskraćena licenca za evropska takmičenja, što je bila inspiracija za brojne šale na račun kluba s Grbavice.

Sve to je bilo dovoljan razlog da se bh. javnost našali sa Željezničarom pa su se na društvenim mrežama pojavile različite poruke i montaže koje su dijelili uglavnom navijači Sarajeva. Neke od njih pogledajte u galeriji.

Željezničar je sezonu u Premijer ligi BiH završio sa 14 pobjeda, osam remija i 11 poraza od kojih su neki bili posebno teški, poput onog na Grbavici od vječitog rivala Sarajeva rezultatom 3:0. Saldo od 50 bodova ipak je na kraju bio dovoljan za četvrto mjesto i kvalifikacije za Evropsku ligu, ali Plavi na kraju ipak neće zaigrati evropske utakmice.

Razlog je kašnjenje u uplati otpremnine otpuštenom treneru Slavku Petroviću, zbog čega su Prvostepena i Drugostepena komisija za licenciranje Nogometnog saveza BiH odbile izdati licencu Željezničaru pa će umjesto tima s Grbavice u Evropu bijeljinski Radnik.

Vječiti rival FK Sarajevo je u međuvremenu osvojio titulu prvaka BiH i Kup BiH te sezonu završio s duplom krunom, a uz to ima i razliku od 20 bodova u odnosu na Željezničar.