Kapiten zeničkog kluba
24

Salčinović: Oprostio sam dug od 80.000 KM, za Čelik ću igrati besplatno

D. B.
Fenan Salčinović (Foto: E. M./Klix.ba)
Fenan Salčinović (Foto: E. M./Klix.ba)
Dugogodišnji prvotimac NK Čelik Fenan Salčinović obratio se novinarima te je otkrio da je oprostio veliki dug zeničkom klubu, a potvrdio je i da će nastaviti igrati bez ikakve naknade.

Salčinović je vremenom postao jedan od simbola Čelika, mnogi ga smatraju jednim od najvećih boraca za zenički klub, što i priliči jednom kapitenu. Čak i pored toga, dugovanja prema njemu su ogromna, a veliki dio je oprostio samo kako bi olakšao Čeliku. Na tužbe nije ni pomišljao.

"Donio sam odluku koju dosad nikom nisam saopćio, čak ni supruzi i djeci. Rahmetli babo me je naučio jednu stvar, a to je da ne okrećem leđa onome ko mi je dao prvu platu. Mislim da trebam pomoći ovom klubu, ne priliči mi da ga ostavim u ovom stanju. Obećao sam ovdje završiti karijeru i bit će tako. Sada ću igrati besplatno, bez ikakve naknade. Svi imaju amaterski ugovor ili neku naknadu, a ja ću igrati besplatno. Opraštam klubu dug od 80.000 KM, a nešto duga će ostati i čekati bolja vremena, ako dođu, kako bih i ja dobio nešto za šest godina. Ako su neki tužbama dobili za mjesec ili dva mjeseca po 50.000 KM, onda sam i ja zaslužio nešto, ali ne tužbom i hinjskim postupcima koji mi ne priliče", izjavio je Salčinović.

Imao je poruku za one koji ga "prozivaju" putem društvenih mreža te je podsjetio na sve što je učinio u dresu Čelika.

"Imam poruku za Facebook navijače. Ja nisam krvnik ovog kluba, nisam ništa odnio, samo sam pomagao. To više cijene ljudi širom BiH nego u Zenici. Niko nije oprostio ovoliki iznos klubu, niti će. Niko nije ostvario veći transfer, a iz ovog dresa sam obukao i dresove reprezentacije. Bio sam treći na tabeli, to je najveći uspjeh u posljednjih 15 godina, a igrao sam i finale Kupa BiH. Vidjet ćemo sada njih koliko će karata kupiti, ovi Facebook navijači. Neka pokažu svoju ljubav, ja sam svoju pokazao i dokazao. To što ovaj grad vjeruje manipulatorima da sam uzeo pare, neka pokažu uplatnice i račune", kazao je iskusni nogometaš.

Tokom emotivnog izlaganja je otkrio i kako se izborio s povredama, bez ičije pomoći. Naglasio je da će uprkos svemu ostati na Bilinom Polju i to potpuno besplatno.

"Povrijedio sam se ovdje deset puta, na liječenje sam potrošio 20.000 KM, a niko mi ni marku nije dao. Niko od velikih Čelikovaca mi nije pokucao na vrata i pitao me kako sam. Dva mjeseca sam ležao u postelji. Ne mislim na navijače koji se bore za klub, mislim na Facebook navijače. Sramota je da me jedan Boris Pavić nazove više puta nego cijela Zenica. Ipak, u klubu ću ostati koliko me zdravlje bude služilo", završio je Salčinović.