Skriveni motiv
5

Salah: Želio sam dokazati svima iz Chelseaja koliko su pogriješili što su me pustili

Klix.ba
Mohamed Salah (Foto: EPA-EFE)
Mohamed Salah (Foto: EPA-EFE)
Ofanzivac Liverpoola Mohamed Salah kazao je u razgovoru za engleske medije da mu je glavni cilj nakon povratka u Premiership bio da dokaže pojedinim ljudima iz Chelseaja da ima snage i znanja za igranje na Otoku.

Salah je rekao da ima ambicije s Liverpoolom za budućnost i da je finale Lige prvaka protiv Real Madrida samo početak.

"Veoma sam sretan gdje sam trenutno. Sve je u najboljem redu, imam ambicije kada je riječ o mojoj budućnosti u Liverpoolu. Imali smo sjajnu sezonu i sada smo u finalu Lige prvaka, svi smo uzbuđeni jer je to tek početak. Želimo osigurati mjesto u Ligi prvaka naredne godine, a u finalu želimo osvojiti pehar. Igrat ćemo svoju igru protiv Real Madrida", rekao je Egipćanin.

Novinare je nakon toga zanimalo šta je Salah osjećao u trenutku kada je napuštao Chelsea i da li je imao poseban motiv protiv bivšeg kluba.

"Da budem iskren, otkako sam napustio Chelsea, želio sam svima na Stamford Bridgeu pokazati da su pogriješili što su me pustili. Rekao sam mnogo puta da mi je glavni cilj da se vratim u Premiership, samo iz razloga jer su mnogi govorili da nisam dovoljno dobar za ovu ligu", završio je najbolji igrač Liverpoola iz ove sezone.

Zanimljivo, Salah je u ovoj sezoni čak sedam puta dobio nagradu za najboljeg igrača mjeseca u Liverpoolu, a to je samo još jedan pokazatelj koliko su Redsi pogodili dovođenjem ovog krilnog napadača iz Rome.

Ekipi Jurgena Kloppa u posljednjem kolu ovosezonskog izdanja Premiershipa treba jedan bod protiv Brightona na Anfieldu kako bi i matematički osigurali nastup u najelitnijem nogometnom takmičenju sljedeće sezone.