Veliko srce Egipćanina
566

Salah spriječio siledžije da maltretiraju beskućnika i poklonio mu novac

F. Z.
Snimak s nadzorne kamere (Foto: The Sun)
Snimak s nadzorne kamere (Foto: The Sun)
Zvijezda Liverpoola Egipćanin Mohamed Salah opisan je kao istinski heroj nakon što je zaustavio zlostavljanje beskućnika u blizini stadiona Anfield.

Krajem septembra Salah se zaustavio na benzinskoj stanici u Liverpoolu i primijetio je kako beskućnika Davida Craiga verbalno maltretira jedna manja grupa mlađih momaka.

Egipćaninu se nije svidjelo to što je vidio i morao je reagovati. Upozorio je nasilnike kako bi se jednog dana i oni mogli naći u sličnoj situaciji i poklonio je beskućniku novac.

Sve je snimljeno nadzornim kamerama, a Craig je za engleski The Sun ispričao šta se dogodilo.

"Mo je bio izvanredan kao i za Liverpool na terenu. Čuo je šta mi je grupa tih momaka govorila, okrenuo se prema njima i rekao je: 'To biste mogli biti vi za nekoliko godina'. Znao sam da ne haluciniram kada mi je Mo dao 100 funti. Kakva potpuna legenda", rekao je Craig i dodao:

"Mo je vidio kako me grupa momaka maltretira. Vrijeđali su me i pitali zašto prosim. Govorili su mi da nađem pravi posao. Vidio je šta se događa, rekao im je nešto i potom je otišao do bankomata. Veliki sam njegov obožavatelj. Mo je za mene istinski heroj i želim mu se zahvaliti."

David je beskućnik već šest godina, a spava u blizini Liverpoolovog stadiona.