Objasnio i zbog čega
49

Salah pred vrlo važnom odlukom, bivši igrač Liverpoola ga upozorava: Ogromna greška ako ode

D. P.
Salah računa na veliko povećanje plate (Foto: EPA-EFE)
Salah računa na veliko povećanje plate (Foto: EPA-EFE)
Bivši nogometaš Liverpoola Jose Enrique smatra da će Mohamed Salah napraviti ogromnu grešku ukoliko napusti Anfield po isteku ugovora.

Pregovori Liverpoola i Mohameda Salaha jedna su od najvažnijih tema u engleskom nogometu, a još uvijek nema naznaka da će sjajni Egipćanin produžiti saradnju koja ga s klubom veže do 2023. godine.

Djelovalo je da će zadovoljni Salah biti sretan ukoliko ostane u Liverpoolu, no pregovori su zaustavljeni i Egipćanin čeka bogate ponude. Brojni evropski klubovi stoje u redu s basnoslovnim ponudama, a među njima je i Real Madrid.

Iako je sam najavio da novac nije glavni razlog, mediji u Britaniji prenose da traži 300.000 funti sedmično. To je velika greška, smatra Jose Enrique.

"Odlazak bi bio veliki gubitak i za njega i za klub. U ovom trenutku maksimalno ga poštuju. Razumijem obje strane, da budem iskren. Salah vidi da ostali igrači svjetske klase zarađuju više od njega i on se može pitati zašto je zarađuje jednako kao i oni. Razumijem i Liverpool jer mnogo novca daju na plate igrača. Razumijem ih, ali i znam da ukoliko žele, mogu riješiti situaciju", istakao je bivši defanzivac Liverpoola.

Španski nogometaš tvrdi da bi Salah napravio veliku grešku ukoliko ode.

"Gdje će on otići? U Real Madrid, PSG... Mjesta poput ta dva. Platit će ga više, ali da li će on biti sretan kao u Liverpoolu? Ovdje si heroj, legenda. Ukoliko ostaneš tu, bit ćeš najveći igrač u historiji kluba ukoliko nastaviš s ovakvim brojevima. Bit će to ogromna greška za obje strane ukoliko Salah napusti klub", zaključio je Enrique u razgovoru za SportBible.

Salah je od dolaska u Liverpool postigao 153 gola na 239 utakmica. S Redsima je postao prvak Evrope, a onda i Engleske.