Najbolji strijelac
50

Salah: Osvajanje Lige prvaka mi je važnije od individualnih nagrada

Klix.ba
Mohamed Salah (Foto: EPA-EFE)
Mohamed Salah (Foto: EPA-EFE)
Napadač Liverpoola Mohamed Salah kazao je da mu je važnije osvajanje Lige prvaka od individualnih nagrada, ali da će pokušati osvojiti Zlatnu kopačku s obzirom na to da je postigao 30 golova u ovoj sezoni.

Salah je rekao da je prioritet osvajanje Lige prvaka i da je to važno i njemu, ali i svakom drugom saigraču.

"Ukoliko bih mogao birati između Lige prvaka i individualnih nagrada, odgovor bi bez sumnje bio lagan. Osvajanje Lige prvaka je svima važno, svakom igraču, i ne zanima me ništa drugo osim toga", rekao je Egipćanin, a na pitanje da li mu saigrači pomažu da bude najbolji strijelac Premiershipa, rekao je:

"Naravno da mi je u glavi i Zlatna kopačka. Ne mogu da lažem i kažem da ne razmišljam o tome, svi u timu pokušavaju da mi dodaju loptu, da mi pomognu. Siguran sam da i igrači Tottenhama isto tako pokušavaju pomoći Kaneu, a Cityjevi Agueru. Tako je, ali na kraju mi uvijek igramo kao tim", završio je Salah.

Mohamed Salah je ove sezone odigrao ukupno 45 utakmica, a postigao je 40 golova te je upisao 13 asistencija. Liverpool će u polufinalu Lige prvaka igrati protiv Rome, odakle je Salah prošle godine stigao na Anfield, a naredne sezone cilj Redsa je osvojiti Premiership.

U ligi je Salah odigrao 32 utakmice te je postigao 30 golova, pet više od Harryja Kanea koji je na drugom mjestu sa 25 pogodaka.