Rijedak slučaj
49

Salah odbio zahtjev Liverpoola i liječenje kako bi povrijeđen igrao 90 minuta protiv Gvineje

D. P.
Salah je igrao povrijeđen (Foto: EPA-EFE)
Salah je igrao povrijeđen (Foto: EPA-EFE)
Zvijezda Liverpoola Mohamed Salah odigrao je svih 90 minuta za reprezentaciju Egipta protiv Gvineje iako je povrijeđen. To je otkrio njegov selektor Ehab Galal.

Mohamed Salah se odlučio na potpuno nekonvencionalan potez za zvijezde modernog nogometa. Odbio je uraditi pretrage koje mu je tražio Liverpool, klub koji ga plaća, kako bi nastupio za reprezentaciju.

Salah je odigrao svih 90 minuta u duelu protiv Gvineje u okviru kvalifikacija za Afrički kup nacija koji se igra sljedeće godine.

Utakmica je završena rezultatom 1:0, a napadač Liverpoola je bio prilično "tih" tokom svih 90 minuta. Mohamed Mostafa je donio pobjedu Egiptu golom tri minute prije kraja utakmice.

"Salah je patio od problema s povredom i igrao je utakmicu povrijeđen. Odbio je zahtjev Liverpoola da odradi rendgen prije utakmice i to će učiniti nakon što završi okupljanje reprezentacije", otkrio je selektor Galal nakon utakmice.

Iako je dobio nagradu za najboljeg strijelca engleske Premier lige, bilo je evidentno da se Salah posljednjih mjesec dana muči na terenu. Problem mu je stvarala povreda prepone zbog koje je propustio gostovanje Southamptonu.

Također, propustio je veći dio utakmice s Wolverhamptonom, a sve kako bi bio spreman za finale Lige prvaka protiv Real Madrida.