Premiership
66

Salah i Mane natrpali Huddersfield, ali Liverpool ništa ne drži u svojim rukama

Piše: N. K.
Salah i Mane
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Liverpoola pobijedili su na Anfieldu u okviru 36. kola Premiershipa ekipu Huddersfielda rezultatom 5:0 i tako upisali 10. uzastopni trijumf u svim takmičenjima.

Liverpool je poveo nakon samo 17 sekundi igre. Keita je natjerao Stankovića na grešku i dodao Salahu, koji mu uzvraća odličnim proigravanjem pa od stative postiže pogodak za vodstvo Redsa.

Redale su se prilike pred gostujućim golom, a već u 23. minuti je bilo jasno da iznenađenja neće biti. Robertson je ubacio s lijevog krila, a Mane glavom pogodio za 2:0.

Uspio je Liverpool do odlaska na odmor još jednom pogoditi. Alexander-Arnold je prekrasnom loptom iza leđa gostujuće odbrane pronašao Salaha, koji prebacuje istrčalog Lossla za 3:0.

U nastavku su se i igrači Huddersfielda probudili, ali je u 66. minuti Liverpool ponovo stigao do gola. Henderson je ubacio na vrh peterca, a Mane glavom pogodio suprotni ugao za 4:0. To mu je bio 20. prvenstveni gol ove sezone.

Nisu odustajali Redsi. Nastavili su pritiskati goste, a sedam minuta prije kraja meča je postavljen i konačan rezultat nakon krasne akcije domaćina. Nakon nekoliko dodavanja lopta dolazi do Robertsona koji šalje idealan pas Salahu na vrh peterca, a Egipćanin to realizira za 21. prvenstveni gol i prvo mjesto na listi strijelaca.

Liverpool je prestigao Manchester City na prvom mjestu Premiershipa i sada dva kola prije kraja sezone ima dva boda više od Građana. Međutim, City i dalje ima sve u svojim rukama budući da imaju utakmicu više za odigrati. Huddersfield je na posljednjem mjestu Premiershipa.

Tabela: