Zdravstveni problemi
22

Sakib Malkočević više nije selektor kadetske reprezentacije BiH

Piše: K. H.
Sakib Malkočević (Foto: F. K./Klix.ba)
Sakib Malkočević (Foto: F. K./Klix.ba)
Sakib Malkočević je zbog zdravstvenih problema odlučio napustiti mjesto selektora kadetske reprezentacije BiH.

Najuspješniji bh. selektor koji je tri puta s kadetskom reprezentacijom ostvario plasman na Evropsko prvenstvo svoju odluku već je saopćio čelnicima saveza koji su bili iznenađeni zbog njegove odluke.

Ipak, zdravlje je uvijek na prvom mjestu, a selektor Malkočević odlučio se povući s ove pozicije sve dok ne bude 100 posto spreman za rad, što u ovom trenutku nije slučaj.

Nakon odluke o odlasku sa selektorskog mjesta, kadetska reprezenacija će barem neko vrijeme ostati bez izbornika, a uskoro se očekuje da čelnici Nogometnog saveza BiH imenuju novo ime na njegovoj poziciji.

"Posljednja kontrola pokazala je da se stanje nije drastično promijenilo, ali da se na snimku vidi da ponovo 'ima nešto'. Sugerirana mi je druga operacija. Očekujem rezultate urađenih pretraga, bit će obavljen snimak magnetskom rezonancom i poslije ću, zajedno s porodicom, odlučiti šta i kako dalje", izjavio je Malkočević za Fenu.

Jučer je predsjedniku NS BiH Elvedinu Begiću, generalnom sekretaru Jasminu Bakoviću i direktoru Elmiru Pilavu saopćio odluku o tome da ne može dalje voditi reprezentaciju.

"Nije u redu da zbog nekog zdravstvenog pregleda ispašta reprezentacija. Imaju moji saradnici koji će nastaviti gdje smo stali, a po rezultatima se vidi da znaju svoj posao. Drago mi je da sam u minulih sedam godina opravdao povjerenje koje mi je ukazano i da u radu nemam ni mrlje. Zahvalan sam svima, a posebno Ivici Osimu te bivšem direktoru Denijalu Piriću koji su mi vjerovali i bili su uz mene", kaže Malkočević.

Sakib Malkočević rođen je 1965. godine, a u dosadašnjoj karijeri pored kadetske reprezentacije trenirao je i tuzlansku Slobodu.