Gonzalo Higuain
0

"Saigrači me zezaju jer puno spavam"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Napadač argetinske nogometne reprezentacije Gonzalo Higuain kaže da je jako sretan zbog produženja ugovora s madridskim Realom. No, sada su mu, kaže, sve misli okrenute prema Svjetskom prvenstvu.

Higuain je nedavno s Realom dogovorio produženje ugovora do 2016. godine.

"Vrlo sam sretan zbog toga, jer je to produženje saradnje nešto čemu sam pridavao puno pažnje. Sada se lakše diše", izjavio je za As.

U novu klupsku sezonu krenut će s novim trenerom. Manuel Pellegrini je prošlost, a Jose Mourinho Realova budućnost.

"Žao mi je što je Pelegrini otišao, s njim sam jako dobro sarađivao. Sjajna je osoba. S druge strane, dolazi nam trener koji ima tako velike rezultate i mnoštvo trofeja koje je osvojio u drugim klubovima. Veliki sam entuzijasta kada je u pitanju naša budućnost u Realu, ali trenutno me zaokuplja samo Svjetsko prvenstvo.

"Danas mogu reći da mi se ostvario san. Prije četiri godine, gledao sam Mundijal i razmišljao: 'Kako bi lijepo bilo biti u argentinskoj reprezentaciji'. Još uvijek mi je teško povjerovati da mi se ta želja ispunila."

Iako je konkurencija za napadačke pozicije u argentinskoj vrsti iznimna, uz Higuaina, tu su neupitni Lionel Messi, te Diego Milito, Carlos Tevez, Sergio Agüero i veteran Martin Palermo, koji je veliki Maradonin ljubimac, očekuje se da će Higuain zauzeti mjesto u prvom sastavu uz Messija. Priznaje da osjeća veliku tremu uoči debija na Mundijalu...

"Diže mi se kosa na glavi od uzbuđenja na pomisao o mom debiju. Za nekoliko dana će u Južnoafričku Republiku doputovati i moja porodica. Njihova podrška puno će mi značiti u takvo važnim trenucima moje karijere. Sa saigračima u nacionalnoj ekipi se odlično slažem. Svi zbijaju šale na moj račun jer jako puno spavam. No, treba se dobro odmoriti ako želite prvenstvo dočekti 100% spremni. Jedino o čemu razmišljam jest pružanje svog maksimuma, kako bih pomogao Argentini u pokušaju osvajanja naslova prvaka svijeta", zaključio je 22-godišnji Higuain.