Privukao veliku pažnju
8

Saigrač kritikovao Sancha zbog ponašanja: Ne može sebi priuštiti takve greške

K. H.
Jadon Sancho (Foto: EPA-EFE)
Jadon Sancho (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš Borussije Dortmund Emre Can kritikovao je ponašanje svog saigrača Jadona Sancha koji je prekršio higijenska pravila Njemačkih nogometnih liga jer je pozvao frizera kući.
Can je rekao da je Sancho sjajan momak i da sigurno ne privlači medijsku pažnju samo da bi se o njemu pričalo, ali da bez obzira na to mora paziti na svoje ponašanje i da ga saigrači mogu voditi u pravom smjeru.

"Svi znamo da mora biti još više disciplinovan u nekim stvarima, a i on je toga svjestan. Mora biti još pametniji i odrasti te ne može sebi priuštiti takve greške u budućnosti. Moramo ga voditi u pravom smjeru jer je on sjajan momak, čak i van terena. Moram reći da sam siguran kako te stvari ne radi namjerno da bi izazvao skandal, ali možda previše vjeruje nekim ljudima", rekao je Can novinarima nakon pobjede protiv Herthe.

Sancho se zbog kazne DFL-a oglasio i na Twitteru poručivši da je sve to "sprdnja", a na kraju će zbog svog poteza morati platiti novčanu kaznu.

Ovaj sjajni engleski nogometaš posljednjih mjeseci često se dovodi u vezu s prelaskom u Manchester United, a Crveni đavoli će za njegove usluge morati platiti minimalno 100 miliona eura njemačkom klubu.