Partizan ne želi transfer
0

"Said posti i ne znamo koliko nam može pružiti"

Sarajevo-x.com
Etiopljanin koji je posljednjih nekoliko sedmica trenirao u trening-centru beogradskog "Partizana" neće potpisati ugovor sa šampionom Srbije.

Prema pisanju srbijanskih medija, Said Saladin vratit će se u svoju domovinu, jer nije u mogućnosti da pruži svoj maksimum zbog posta tokom ramazana.

"Vidi se da je Saladin dobar igrač, međutim nije pokazao veliku razliku u odnosu na ostale napadače kojima raspolažemo, poput Marka Šćepovića. Bliži smo opciji da se ne dogovorimo, a osim toga, ramazan je, Said ne jede i ne znam koliko može da nam pruži", rekao je trener "Partizana", Aleksandar Stanojević.

Saladin je u test-utakmicama bio strijelac za "Partizan" protiv "Teleoptika" i "Sinđelića".

Mjesec posta bio je "koban" i za "azijskog Maradonu", Alija Karimija, koji je otpušten iz fudbalskog kluba "Stil Azin", jer nije postio tokom ramazana.

U saopćenju se ističe da je Karimi, koji je proglašen za najboljeg fudbaler Azije 2004. godine, uvrijedio zvaničnike Iranske fudbalske federacije i nadzornika kluba iz Teherana kada su mu skrenuli pažnju na njegov propust.

Za razliku od Iranaca, muslimani koji igraju u njemačkoj bundesligi ne moraju postiti, odluka je jedne visoke islamske organizacije.

Zajedničkim saopćenjem Njemačkog fudbalskog saveza i Centralnog vijeća muslimana u Njemačkoj profesionalcima je dozvoljeno da za vrijeme ramazana smiju prekršiti obavezu prakticiranja posta.