Krivi ga za nesnalaženje u Anfieldu
45

Sahin: Riješio sam se Brendana Rodgersa

Totalsport
Nuri Sahin
Nuri Sahin
Vezni nogometaš Borussije Dortmund Nuri Sahin oštro je udario po menadžeru Liverpoola Brendanu Rodgersu kojeg smatra odgovornim za svoje nesnalaženje na Anfieldu.

Real Madrid je prošlo ljeto posudio Sahina Liverpoolu, ali ugovor je u januaru raskinut budući da je turski reprezentativac skupio samo sedam nastupa u Premierligi. Nakon toga su Madriđani Sahina na godinu i po posudili njegovom bivšem klubu Borussiji u kojoj će pokušati pronaći nekadašnju formu koja ga je i odvela na Santiago Bernabeu.

"Ne mogu reći da nisam uspio u Liverpoolu. Brendan Rodgers je htio da igram kao 'desetka', ali moja pozicija nije iza napadača. Pitao sam ga zašto me stavlja na to mjesto, ali on mi nije mogao odgovoriti. Ipak, nije mi žao. Igrati u crvenom dresu na Anfieldu je nešto posebno. Također, da nisam otišao u Liverpool, možda se ne bih mogao vratiti ni u Borussiju Dortmund. Ali, riješio sam se Brendana Rodgersa, hvala Bogu", skren je bio Sahin u razgovoru za AS.

Priznao je, također, kako sa Joseom Mourinhom ima dobar odnos uprkos tome što nije dobio previše prilika u Realu.

"Često se telefonski čujem s njim. Pričamo o nogometu i životu. Šef se osjeća dobro. Pobjeda protiv Manchester Uniteda u osmini finala Lige prvaka je izuzetno važna za Real koji je sada u savršenoj poziciji", zaključio je Sahin.