|

Safet Sušić za Klix.ba: Želja mi je odvesti neku drugu reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo

Safet Sušić za Klix.ba: Želja mi je odvesti neku drugu reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo
218
Piše: J. H.
26.11.2014. u 13:45
201
komentara
218

dijeljenja
Safet Sušić za Klix.ba: Želja mi je odvesti neku drugu reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo Safet Sušić (Foto: Klix.ba)
Safet Sušić nakon razrješenja dužnosti nogometnog selektora BiH dane provodi u glavnom gradu naše zemlje. Kako kaže, ne namjerava dugo biti van trenerskog posla i još čeka pravu ponudu za angažman.
Pape prvi put nije htio pričati o proteklih pet godina na klupi reprezentacije. Tokom razgovora izgledalo je da je prešao preko svega što se dešavalo u proteklim sedmicama i krenuo naprijed.

"Ne bih više o tome. Pet godina je bilo i sad je na vama da napišete da li je bilo dobro ili loše i koliko. To nije moje", kaže Sušić za Klix.ba.

Trenutno nema neke primamljive ponude koje bi ga vratile na nogometne terene.

"Ja nisam od onih koji izjavljuju da imaju ponude svake sekunde. Ozbiljnijih kontakata u posljednjih nekoliko dana nije bilo, ali vjerovatno će biti. Ne mogu još uvijek praviti planove i sve zavisi od toga kad će i da li će biti interesantnih ponuda. Volio bih da preuzmem neki klub u narednoj godini, a nakon toga i neku reprezentaciju koju ću odvesti na Svjetsko prvenstvo. To mi je želja", kaže Sušić za Klix.ba.

Nada se da pauza između dva posla neće biti duga.

"Ne osjećam se toliko umorno da bih pravio neke pauze. Čim trener napravi pauzu, ljudi počinju polako zaboravljati", dodaje Sušić.

Pape je Zmajeve vodio u 50 utakmica tokom pet godina. Ubilježio je 23 pobjede, devet remija i 18 poraza. Najuspješniji je selektor naše nogometne reprezentacije, koju je odveo na Svjetsko prvenstvu u Brazilu.
Prijavi grešku


Komentari (201)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...