Objavljen spisak za Albaniju
0

Safet Sušić nije pozvao Zlatana Muslimovića

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić objavio je spisak igrača koji će nositi dres naše najbolje selekcije u meču sa Albanijom, koji je na rasporedu 8. oktobra u Tirani.

Svoje mjesto među najboljim pronašao je i jedan igrač iz Premijer lige BiH. Poziv sa susret sa Albanijom dobio je Muhamed Subašić, lijevi bek sarajevskog Olimpica.

Na spisku nema još uvijek nedovoljno oporavljenog napadača PAOK-a Zlatana Muslimovića, koji je nedavno operisao bruh.

Za razliku od spiska igrača za susrete sa Luksemburgom i Francuskom, iz sastava su izostavljeni Ibrahim Šehić, golman Željezničara i Gordan Bunoza, stoper Wisle iz Krakowa.

Spisak igrača za meč sa Albanijom: Kenan Hasagić (Istanbul BB), Asmir Begović (Stoke), Mensur Mujdža (Freiburg), Ognjen Vranješ (Sheriff Tiraspol), Safet Nadarević (Eskisehirspor), Boris Pandža (Mechelen), Emir Spahić (Montpellier), Adnan Mravac (Westerlo), Sanel Jahić (AEK), Haris Medunjanin (Maccabi Tel-Aviv), Miralem Pjanić (Lyon), Elvir Rahimić (CSKA Moskva), Senijad Ibričić (Hajduk), Zvjezdan Misimović (Galatasaray), Senad Lulić (Young Boys), Semir Štilić (Lech Poznan), Ermin Zec (Genclerbirligi), Vedad Ibišević (Hoffenheim), Edin Džeko (Wolfsburg) i Muhamed Subašić (Olimpic).

Reprezentativci će se okupiti 4. oktobra u hotelu Hercegovina na Ilidži, a u Tiranu će krenuti 7. oktobra čarter-letom sa Sarajevskog aerodroma.

Vezani članci