Selektor zadovoljan rezultatom 0:0
0

Safet Sušić: Nadam se da će nam uzvratna utakmica donijeti slavlje

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Selektor bh. nogometne reprezentacije Safet Sušić nakon utakmice je kazao da rezultat 0:0 našoj reprezentaciji daje realne šanse da se kvalifikuje na Euro 2012.

"Portugal je paklena ekipa i vidjelo se to u prvom poluvremenu. Stvorili su nam dosta problema, ali kada u ekipi kakva je Portugal imate nekoliko vrhunskih igrača, onda je normalno da se moraš namučiti. Rezultat je realan. Imali smo svoje šanse, ali i oni su", kazao je Sušić i dodao da je za naše igrače veoma važno što su uspjeli sačuvati mrežu i nisu primili gol.

Selektor naše reprezentacije kaže da nije vjerovao da se utakmica između BiH i Portugala može završiti rezultatom 0:0 s obzirom na kvalitet igrača obje ekipe.

"Rezultat 0:0 je posljedica terena koji je bio veoma loš", smatra Sušić.

I Portugalci su, kaže, zadovoljni rezultatom.

"Najozbiljnije su shvatili tu utakmicu i realno je da se sudbina odluči na pravom terenu. Oni jesu favoriti jer igraju kući, ali bili su i Francuzi pa nas nisu uspjeli dobiti. Momci su dali sve od sebe, ja sam optimista", kazao je Sušić dodavši da u Lisabonu očekuje rezultat 2:2.

Selektor se na kraju zahvalio publici na izuzetnoj podršci kazavši da je, bez obzira šta bude, ponosan na igrače sa kojima radi već dvije godine.

"Bit će i težih utakmica, ali ja se nadam da će nam utakmica u Lisabonu donijeti puno slavlja", zaključio je Sušić.

Vezani članci