Dule Savić
0

"Safet Sušić je bio vanserijski igrač"

Sarajevo-x.com
Dule Savić, legendarni igrač Crvene zvezde, koji je odigrao preko 400 utakmica u dresu "crveno-belih" proteklih je dana boravio u New Yorku, gdje je bio gost svog prijatelja i još jedne legende beogradskog kluba Vladislava Bogičevića. Srbijanski mediji prenose razgovor koji se vodio u jednom bruklinskom restoranu u kojem se Savić prisjetio svojih nastupa za Zvezdu, ali i prokomentarisao druge igrače, među njima i Duška Bajevića, Envera Marića i Safeta Sušiča.

Na pitanje koje je igrače cijenio van Zvezde, Savić je rekao da ih je bilo puno, a među njima Boru Primorca, nekadašnjeg igrača Veleža, zatim Duška Bajevića, Franju Vladića i Envera Marića.

"Ipak, mislim da je naš najbolji igrač koji je ikada zaigrao van zemlje Safet Sušić. On je nedavno proglašen za najboljeg igrača u historiji PSG-a. Za njega u Francuskoj i dan danas kažu da je prve dvije godine odigrao vrlo dobro, sljedeće dvije odlično, a onda posljednjih pet godina - fenomenalno! Bio je vanserijski igrač", rekao je Savić.

Savić je prokomentarisao i bivšeg selektora reprezentacije BiH Miroslava Ćiru Blaževića rekavši da je najveći "muvator" koji je pojavio među domaćim trenerima.

Dule Savić igrao je na utakmici 4. maja 1980. godine između Hajduka i Crvene zvezde na Poljudu kada je objavljena vijest da je umro Tito. Još uvijek se priča o tome da li su suze u očima fudbalera Zvezde bila samo "fol".

"Radilo se o tome da smo svi osjećali nekakvu frku. Jer, niko nije znao šta će biti dalje sa državom. Dakle nije se toliko radilo o "žalu za Titom", koliko o realnom osjećanju nelagode i neizvjesnosti", rekao je Savić.

Vezani članci