Nogomet
166

Safet Sušić: Imamo veće šanse od Irske, bilo bi lakše da revanš igramo u Zenici

Piše: D. B.
Safet Sušić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH će se za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj boriti protiv reprezentacije Republike Irske, a bivši selektor Zmajeva Safet Sušić smatra da naš tim može napraviti veliki uspjeh i otići na svoje drugo veliko takmičenje.

"Žrijeb nije loš za nas, jedino nije dobro to što revanš igramo u gostima. Međutim, sve u svemu, nije loše. Bolje je igrati protiv Irske, nego protiv Slovenije, Danske ili Norveške", izjavio je Sušić za portal Klix.ba.

On vjeruje da Zmajevi imaju bolje šanse za plasman na EP, a takvo mišljenje vlada i u Francuskoj.

"Objektivno, možemo eliminisati Irsku, posebno kad imamo sve igrače na broju. Nadam se da će se i Džeko oporaviti i zaigrati u baražu. Nema lakog protivnika, mada bi nam svakako lakše bilo da revanš igramo u Zenici. Ipak, vjerujem da imamo veće šanse. Tako misle i ovdje u Francuskoj, gdje BiH ističu kao favorita", rekao je bivši selektor.

Komentarisao je i ostale parove baraža.

"Volio bih da Slovenci prođu Ukrajince, ali im neće biti lako. Ukrajina je realno favorit. Utakmice Švedske i Danske će biti zanimljive, a vjerujem da će proći Šveđani zbog Zlatana Ibrahimovića. Norvežani bi također trebali savladati Mađarsku, koja je ovdje najslabija reprezentacija", kazao je Sušić.

Na kraju je poželio sreću selektoru Mehmedu Baždareviću i reprezentativcima BiH.

"Meši i Zmajevima želim mnogo sreće i da odu na Evropsko prvenstvo u Francuskoj", završio je Pape.