Mladi štoper
20

Sadiku o prelasku u Mouscron: Belgijska liga je odličan izbor, Sarajevo ostaje u mom srcu

Piše: N. Kustura
Rijad Sadiku (Foto: FK Sarajevo)
Rijad Sadiku (Foto: FK Sarajevo)
Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine Rijad Sadiku (18) napustio je danas redove Fudbalskog kluba Sarajevo i potpisao za Mouscron, a za portal Klix.ba govorio je o prvim utiscima u Belgiji.

"Prezadovoljan sam transferom u Mouscron. Odmah se može primijetiti koliko je klub ozbiljan i profesionalan, a ne treba zaboraviti činjenicu da je belgijska liga prava 'izložba' mladih igrača i zbog toga smatram da sam donio dobru odluku. Potpisao sam ugovor do ljeta 2022. godine i apsolutno sam zadovoljan dogovorenim uvjetima. Već u srijedu obavit ću prvi trening s timom i nadam se da ću se brzo nametnuti stručnom štabu", rekao je Sadiku za portal Klix.ba.

Na poziciji štopera za omladinske selekcije BiH odigrao je 39 utakmica, nastupao je za našu državu na dva kadetska Evropska prvenstva, a sada ga očekuju i iskušenja u seniorskoj klupskoj konkurenciji.

"Čelnici kluba i trener su mi rekli da na mene ozbiljno računaju i da će me od samog početka gurati u prvi plan. Također, u slučaju kada ne budem igrao za prvi tim, nastupat ću za B sastav Mouscrona kako bih stekao neophodnu minutažu. Sa mnom u timu je i jedan srbijanski internacionalac koji mi se stavio na raspolaganje kako bih se što brže i bolje snašao u Belgiji", kazao nam je Sadiku.

Nastupima u Sarajevu i reprezentaciji BiH prije nekoliko mjeseci je u prestižnom izboru Guardiana uvršten među 60. najtalentovanijih igrača širom svijeta, rođenih 2000. godine.

"Najveće zasluge za kompletan moj dosadašnji uspjeh pripadaju FK Sarajevo. To je klub za koji navijam i kojim volim od malena. Akademija Bordo tima je sigurno najzaslužnija za moj, ali i napredak mojih saigrača. Mogu samo reći da će Sarajevo zauvijek ostati u mom srcu i da ću biti njihov vječni navijač", poručio je Sadiku.

Vijest o transferu Sadikua danas je potvrdila i zvanična stranici Mouscrona, koji se trenutno nalazi na 11. mjestu belgijske Jupiler lige.