Gostovanje u Živinicama
93

Sadiković: Cilj Olimpika je jasan, bilo bi šteta da se ne plasiramo u Premijer ligu BiH

Klix.ba
Elvis Sadiković
Elvis Sadiković
Naredno kolo Prve lige Federacija BiH Olimpik vodi u Živinice na gostovanje Slavenu, a defanzivac Olimpika Elvis Sadiković se nada novoj pobjedi.

Domaći tim se nalazi u teškoj situaciji i bori se za opstanak, dok Olimpik ima jasan cilj i bori se za ulazak u viši rang pa je pobjeda imperativ.

Sadiković igra vrlo dobro ovog proljeća.

"Zadovoljan sam kako igram, ali i kako cjelokupna ekipa pruža partije ovog proljeća. Vidljivo je da kako sezona odmiče igramo sve bolje i bolje. Rezultat je to dobrog rada na treninzima, ali i kvalitete igračkog koji posjedujemo. Odlično smo ukomponovani kao tim, svoju snagu smo pokazali u posljednjoj utakmici protiv TOŠK-a kada smo postigli šest pogodaka, a mogli smo postići još i više. Iskreno, šteta bi bilo da ne ostvarimo plasman u Premijer ligu BiH, jer se radi o zaista dobrom skupu igrača", izjavio je Sadiković.

U narednom kolu pred Vukovima je zahtjevan susret u Živinicama.

"Slaven se nalazi u teškoj situaciji. Sigurno je da će voditi veliku bitku do kraja za opstanak, ali mi s tim nemamo ništa. Naš cilj je jasan i mi ćemo napraviti sve da dođemo do pobjede. Kvalitetniji smo, bolji, uigraniji i svakako da smo mi bliži punom plijenu. Želimo do prvog mjesta, a to možemo samo pobjedama, tako da je što se naših ambicija tiče sve jasno", završio je Sadiković.