Nogomet
325

Sadiković: Atmosfera u timu je fantasična, drago mi je zbog povratka Čolića i Zolotića

Piše: D. B.
Damir Sadiković (Foto: fkzeljeznicar.ba)
Damir Sadiković (Foto: fkzeljeznicar.ba)
Željezničar je u subotu izvršio prozivku igrača i započeo pripreme za proljetni dio sezone u kojem je cilj osvajanje nove titule prvaka BiH. O trenutnoj situaciji i atmosferi u plavom taboru je za Klix.ba govorio mladi nogometaš Damir Sadiković.

Početak priprema Željezničara obilježiila je dobra atmosfera i povratak važnih igrača nakon saniranja povreda.

"Na prvim treninzima je bilo zaista odlično. Drago mi je da smo se ponovo okupili i da su svi igrači zdravi. Posebno sam radostan zbog povratka Nermina Zolotića i Benjamina Čolića te se nadam da će bez problema proći pripreme s ostatkom ekipe. Cilj nam je da se što bolje spremimo, što namjeravamo i učiniti", izjavio je Sadiković.

On smatra da je pauza u prvenstvu preduga, ali da igrači treniraju i kada su na odmoru.

"Nažalost, pauza zaista jeste preduga. Mi smo se odmorili, ali smo i trenirali kontinuirano, kako ne bi došli nespremni na pripreme. Uželio sam se nogometa i pobjeda", kazao je Sadiković.

U ekipi Željezničara se u subotu pojavilo i nekoliko novih igrača.

"Imamo nekoliko igrača na probi, vratio se golman Antolović, a pridružili su nam se neki juniori. Da li ćemo zvanično dobiti neka pojačanja, ne znam. O tome se brine stučni štab, a ja smatram da i sa postojećim kadrom možemo zadržati prvo mjesto i osvojiti prvo mjesto na kraju sezone", rekao je nogometaš Plavih s Grbavice.

On vjeruje kako Željezničar ima jaku konkurenciju, ali da titula ne bi trebala doći u pitanje.

"Možemo nastaviti s dobrim igrama i biti još bolji na proljeće. Konkurenti su nam Široki Brijeg, Sarajevo i Zrinjski, ali uz naš trud i borbu, šampionska titula neće doći u pitanje", završio je Sadiković