Nogomet
0

Sabrosa: Travnjak na Bilinom polju nije dobar

Totalsport
Foto: Daylife.com
Foto: Daylife.com
Portugalska nogometna reprezentacija u Zenicu je doputovala u ponedjeljak u večernjim satima, a u utorak ujutro je odradila prvi od zakazana dva treninga na stadionu Bilino polje.

Bosna i Hercegovina i Portugal odigrat će u srijedu u Zenici uzvratnu dokvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo. U prvom dvoboju prošle subote u Lisabonu, Portugal je pobijedio 1-0 pogotkom 27-godišnjeg braniča Brune Alvesa u 31. minuti.

Kapetan portugalske vrste Simao Sabrosa potužio se da teren stadiona na Bilinom polju nije u najboljem stanju.

  • Zatekli smo vrlo ''komplicirani'' teren. U nogometu se uvijek od nas igrača očekuje šou, ali na ovakvom travnjaku će to biti teško izvodivo. Morat ćemo se prilagoditi uvjetima - kaže Simao Sabrosa, a u izjavi za El Mundo Deportivo rekao je i sljedeće:

  • U srijedu nas očekuje najvažnija utakmica. Moramo otvoriti vrata Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, jer Mundijal bez Portugala ne bi bio isti kao s nama.

Selektor Portugala Carlos Queiroz sugerira da je sav pritisak na Bosni i Hercegovini, koja nastoji izboriti svoj prvi plasman u historiji na Svjetsko prvenstvo.

  • Oni će se sada uvjeriti da nije lako na domaćem terenu napadati i ostavljati puno prostora u obrani, a da im suparnik pritom ne stvara šanse za gol. Takva igra donosi rizik od pogrešaka, a oni će morati napadati. Mi se nismo došli u Zenicu braniti, igrat ćemo našu igru. Nastojat ćemo nadvladati sve teškoće koje nas sigurno očekuju u uzvratnoj utakmici - kaže Queiroz.