Odlazi u komšiluk
10

Sabrina Buljubašić nova direktorica hrvatskog kluba, službeno predstavljanje zakazano za sutra

E. K.
Sabrina Buljubašić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Sabrina Buljubašić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Sabrina Buljubašić je nova direktorica HNK Šibenik. Bit će predstavljena na već sazvanoj konferenciji za medije, koja će se održati u petak, 19. aprila 2024., u 10:40 sati.

Kako saznaje Ši Sport, Sabrina Buljubašić međunarodna je sportska pravnica, profesorica, prva ženska izvršna direktorica FK Sarajeva u historiji te penzionisana profesionalna nogometašica iz SAD-a i BiH.

S pozicije direktorice FK Sarajeva odstupila je nakon pet godina, u oktobru 2021. godine. Poznata je po osvajanju prvog dvostrukog naslova u historiji Bordo kluba, prvog uzastopnog naslova i osvajanju četiri trofeja tokom svog petogodišnjeg mandata.

Također, uslijed finansijskih problema FK Sarajeva, pomogla je pronaći investitore koji su preuzeli vlasništvo i spasili klub od daljnjih finansijskih poteškoća. Poznata je kao profesorica sportskog prava i menadžmenta u Španiji te česti govornik na međunarodnim događajima.

Hrvatske kolege su sigurne da će Sabrina Buljubašić svojim bogatim iskustvom uvelike pomoći klubu u upravljačkom i organizacijskom pogledu kao i u jurišanju ka osvajanju naslova SuperSport Prve NL, odnosno prelasku u društvo najboljih hrvatskih klubova, dodaje gore navedeni portal.