Trener Sarajeva
43

Sablića čudi veliki broj kartona: Nismo najagresivniji, djeluje da nas nekada provociraju

D. P.
Dupovac i Sablić na konferenciji za medije (Foto: FK Sarajevo)
Dupovac i Sablić na konferenciji za medije (Foto: FK Sarajevo)
Trener Sarajeva Goran Sablić i nogometaš Amer Dupovac najavili su meč 17. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem će njihov tim dočekati Slobodu na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Sablić je najavio utakmicu sa Slobodom i poručio da je ekipa odlično iskoristila reprezentativnu pauzu u kojoj su se oporavili neki igrači.

"Očekuje nas utakmica protiv Slobode. Reprezentativnu pauzu smo dobro odradili i napravili sve stvari koje možete za tih 10 dana ostvariti. Prošlo je bez povreda. Svi smo fokusirani i znamo da je protivnik tu na tabeli blizu nas. Tvrda i čvrsta su ekipa koja ne prima mnogo golova. Jedini mi i Zrinjski smo im uspjeli zabiti više od dva gola", rekao je Sablić.

Trener Sarajeva navodi da je u planu odigrati na maksimumu preostale tri utakmice u jesenjem dijelu sezone i doći do bodova.

"Sigurno je da pauza prekida ritam igranja i to nije optimalno za pojedine ekipe. Ono što možemo napraviti je da odradimo tih 10 dana i osvježimo ekipu. Neki igrači su imali vremena za oporaviti se, a s druge strane mogli smo poraditi na fizičkoj i mentalnoj pripremi. Tri utakmice imamo pred sobom i maksimalno smo fokusirani da damo sve od sebe. Želimo pokazati igru, zajedništvo i doći do željenog rezultata", ističe hrvatski stručnjak.

Sloboda igra odlično ove sezone i nalazi se nadomak Sarajeva na tabeli. Stoga, Sablić očekuje tvrdu utakmicu.

"Vidljivo je da su strašno kompaktni u defanzivnom bloku, možda i najbolja ekipa u ligi. Vjerujem da će biti u nekom srednjem bloku d nas pokušaju ugroziti. Mi igramo kući i sigurno je da ćemo pokušati da ih stisnemo. Gledajući statistiku logično je da se očekuje tvrda utakmica, ali mi imamo u planu da napadnemo. Pokušat ćemo i dat ćemo svoj maksimum. Tražimo stalno solucije u napadu, međutim u posljednjim utakmicama nas rezultat nije poslužio iako smo imali dovoljno prilika", dodaje Sablić.

Za kraj, hrvatski trener je naveo i da će Sarajevo igrati bez trojice nogometaša sutra te da je za Rifeta Kapića ova polusezona završena. Također, osvrnuo se na veliki broj kartona kojeg dobija njegov tim.

"Kapića više neće biti do kraja ovog dijela sezone. Ne možemo računati ni na Hebibovića, Palića koji su kartonirani, a svi ostali su zdravi i spremni. Malo jesam u čudu zbog velikog broja kartona. Ne odobravam istup Hebibovića i to nam ne priliči, međutim često se zbog tih konfrontacija dobiju žuti kartoni. Ostaje nekad dojam da smo isprovocirani jer ne smatram da smo najagresivniji. Nismo ni orijentirani na destrukciju", zaključio je Sablić.

Iskusni defanzivac Amer Dupovac tvrdi da je Slobodi uvijek teško igrati na Koševu, ali i da reprezentativna pauza nije odgovarala Bordo timu.

"Ovo im je tradicionalno teško gostovanje na Koševu. Pauza je došla u nezgodno vrijeme, treća u tri mjeseca i nije lako uhvatiti ritam. Na nama je da odigramo sutra što bolje i nadam se da će teren biti dobar", rekao je Dupovac.

Duel između Sarajeva i Slobode igra se sutra s početkom u 15 sati uz direktan prijenos u programu Moja TV.