Otišao u Moldaviju
8

Sablić: Vratili smo Široki Brijeg u vrh bh. nogometa, ostavljam klub u boljem stanju

Klix.ba
Goran Sablić (Foto: F. K./Klix.ba)
Goran Sablić (Foto: F. K./Klix.ba)
U oproštajnom razgovoru za službenu stranicu Širokog Brijega, sada već bivši šef stručnog štaba Goran Sablić, nakon godinu i pol dana provedenih na Pecari i osvojenog trofeja u Kupu BiH, izrazio je zahvalnost na ukazanoj prilici za rad u klubu, istaknuvši kako je iza njega prelijep period trenerskog posla.

"Prije svega, zahvalan sam na ukazanoj prilici raditi u klubu kakav je Široki Brijeg. Hvala svim ljudima u rukovodstvu, mojim najbližim saradnicima, igračima, navijačima i simpatizerima kluba. Osjećao sam njihovu podršku od prvoga dana, gušt je time bio veći boraviti u Širokom Brijegu i Hercegovini. Iza mene je jedno prelijepo razdoblje trenerskog posla", istakao je Sablić.

Naglasio je kako je sa svojim suradnicima u razdoblju provedenom na Pecari napravio dosta kvalitetnih stvari i ostvario zacrtane ciljeve.

"Preuzeo sam ekipu u trenutku kada su već bile krenule pripreme, u jednoj praktički nepovoljnoj situaciji, ali smo na kraju osvojili Kup BiH i izborili novi plasman u Evropu. Sve vrijeme sam vjerovao u ovu ekipu i svoj stručni štab. Protekle sezone smo napravili pomak, vratili ekipu u sami vrh bh.nogometa, tamo gdje po svemu i pripada, te izborili ponovni izlasak na evropsku scenu", rekao je Sablić u razgovoru za službenu klupsku stranicu, pa je nastavio:

"Ispunili smo zacrtani cilj. Igrali smo jedan prepoznatljiv nogomet po čemu su nas i protivnici prepoznavali. Na koncu, da su nas povrede malo zaobišle, ova bi ekipa ostvarila i bolje rezultate", dodao je.

Iako je i ranije imao određene ponude iz inozemstva, ali i iz Bosne i Hercegovine, Sablić ističe kako nije htio napustiti ekipu u toku sezone.

"Želio sam završiti započeti posao na Pecari. Ostavljam klub u boljem stanju nego kakav je bio u trenutku moga dolaska. Svome nasljedniku i ekipi želim mnogo uspjeha u evropskim utakmicama i sljedećej sezoni. Klubu želim napredak u svim segmentima, imaju pravi spoj mladih i provjerenih igrača pa vjerujem kako će ponovno biti konkurentni. U meni će Široki Brijeg imati prijatelja za cijeli život“, poručio je Sablić.

Na kraju se posebno zahvalio sportskom direktoru Daliboru Šiliću na vrlo korektnoj i prijateljsko saradnji istaknuvši kako je riječ o "odličnom mladom sportskom djelatniku koji prati moderne sportske trendove i koji je veliki dobitak za NK Široki Brijeg".