Nakon meča na Pecari
5

Sablić: Ostvarili smo važnu pobjedu; Jagodić: Prvi gol nam je presudio

Piše: D. B.
Široki Brijeg je sinoć u 1. kolu Premijer lige BiH pobijedio Slobodu rezultatom 2:0, a nakon utakmice su treneri očekivano bili različitog raspoloženja.

"Utakmica je bila kvalitetna, ekipe su dale maksimum. Sloboda me nije iznenadila, veoma su organizovani, međutim, dali smo golove na vrijeme. Gosti su stvorili nekoliko prilika i pružili odličan otpor, igrali su otvoreno. Mi smo na kraju ostvarili važnu pobjedu", izjavio je trener Širokog Brijega Goran Sablić.

Šef stručnog štaba Slobode Vlado Jagodić je čestitao protivniku, ali nezadovoljstvo određenim reakcijama svojih igrača nije krio.

"Široki je zasluženo pobijedio. Mi smo došli da se nadigravamo i pokušamo iskoristiti iscrpljenost Širokog. U otvorenoj igri smo zaslužili barem gol, mnogo smo promašili za ovakvu utakmicu. Prvi gol nam je presudio, htjeli smo kontrolu igre, ali je nismo imali. Upozorio sam igrače da barem čuvamo 1:0 i pokušamo izjednačiti, ali smo primili gol nakon kornera. Nismo reagovali kako treba. Zaslužili smo poraz. Spremat ćemo se za naredno kolo, protiv Širokog nismo imali četvoricu igrača od kojih bi bar trojica igrali", rekao je Jagodić.

Širokobriježani će u 2. kolu biti gosti Zrinjskom, a Sloboda domaćin Radniku iz Bijeljine.